Εκθετος ξανά ο Χρυσοχοΐδης: Ερευνα για τις καταγγελίες περί βασανισμών στη ΓΑΔΑ ξεκίνησαν οι Εσωτερικές Υποθέσεις

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρης  Παπαζαχαρουδάκης που κατήγγειλε με λεπτομέρειες τον πολύωρο βασανισμό του μέσα στη ΓΑΔΑ από δεκάδες αστυνομικούς γνωστοποιεί ότι δέχθηκε τηλεφώνημα και κλήση από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να καταθέσει σχετικά με τις καταγγελίες του. 

ek xryst

Η εξέλιξη αυτή από μόνη της, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, εκθέτει ανεπανόρθωτα τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη, που χθες, αμέσως μετά την δημοσιοποίηση των καταγγελιών από την εφημερίδα των Συντακτών, είχε σπεύσει, μέσω ανακοίνωσης της ΕΛ.ΑΣ, όχι μόνο να διαψεύσει τις καταγγελίες αλλά να τις καταγγείλει ως συκοφαντικές και να απειλήσει μάλιστα εμμέσως την εφημερίδα, ζητώντας επανόρθωση!!!

Ομως ή το ένα συμβαίνει ή το άλλο κύριε Μιχάλη. Εάν είναι όλα ψεύδη, προς τι η έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων; Για τα μάτια του κόσμου; Αλλά αν σήμερα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκινά έρευνα για τη βασιμότητα των καταγγελιών, με ποιό δικαίωμα και για ποιό λόγο η ΕΛ.Σ και προφανώς εσείς προσωπικά(γιατί δεν φανταζόμαστε ότι δεν ενημερωθήκατε και δεν εγκρίνατε την χθεσινή  ανακοίνωση της), έσπευσε να βγάλει μόνη της αρνητικό πόρισμα;

Οπως και να έχει, ο κ. Χρυσοχοίδης είναι εκτεθειμένος και οφείλει να ζητήσει συγγνώμη. Γιατί δεν επιτεθηκε μόνο μόνο στην Εφημερίδα των Συντακτών αλλά στην ίδια την ελευθεροτυπία και την ελευθερία έκφρασης.

Τι αναφέρει στη ανάρτησή του ο Αρης Παπαζαχαρουδάκης:

και υποστήριξε ότι όχι μόνο δεν του επέτρεψαν να μιλήσει επί δύο ολόκληρες ημέρες με τον δικηγόρο του, αλλά ούτε καν με την οικογένειά του.

Σήμερα το πρωί δέχτηκα τηλέφωνο απο το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Ήθελαν λέει να διερευνηθεί η υπόθεσή μου και να αποδώσουν ευθύνες όπως είπαν «αν αυτές υπάρχουν». Αρχικά να πώ ότι αυτό είναι ένα βήμα προόδου. Το λέω επειδή αυτή τη φορά, ήξεραν το όνομά μου.

Απάντησα ότι χρειάζομαι λίγο χρόνο, ώστε να πάω να πάρω τις εξετάσεις μου απο το νοσοκομείο και ακόμη περισσότερο να σκεφτώ πώς και αν θέλω να προχωρήσω. Το τηλέφωνο έκλεισε, νόμιζα ότι σεβάστηκαν την βούληση μου.

Λίγο αργότερα χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού μου για να επιβεβαιωθώ ότι δεν υπάρχει αυτή η έννοια στα πρωτόκολλα. Δύο – κατά τα άλλα ευγενέστατοι υπάλληλοι – μου παρέδωσαν την κλήση μου ως μάρτυρα για αύριο στις 6:00 στα γραφεία τους ώστε να καταθέσω για τον βασανισμό μου. Σε χρόνο και τόπο που αυτοί επιλέγουν, ανεξάρτητα αν μπορώ κάθε ημέρα να ξεζουμίζομαι για να ανατέμνω στη μνήμη μου τη φρικωδία. Αυτή θεωρώ, είναι μια κίνηση που παρατείνει την τιμωρία μου.

Παρατείνει τον βασανισμό και επιτρέψτε μου να είμαι καχύποπτος ως προς τις πραγματικές προθέσεις της Υπό την έννοια, πώς αν δεν εμφανιστώ, τότε οι υπεύθυνοι «δεν θα έχουν τιμωρηθεί με ευθύνη μου» αφού»δεν θέλησα να συνδράμω τις έρευνές»

Ενώ, αν απο την άλλη, επιλέξω να αποφύγω μια τέτοια μεταφόρτωση ευθυνών στο πρόσωπό μου και εμφανιστώ. Θα πρέπει να δώσω κατατοπίσω για δεκάδες – αν όχι εκατοντάδες – αστυνομικούς που συνέδραμαν, που συνεχώς εναλλάσσονταν, στα σκοτάδια του 13ου ή το αλύπητο ξύλο του 12ου ορόφου.

Για μια οργανωμένη επιχείρηση ανθρώπων με προϋπάρχουσα εμπειρία, που με βασάνιζαν με ή χωρίς τις αισθήσεις μου. Σε μια υπηρεσία που απο θέση αρχής, απο ιστορική εμπειρία ή και απο το ίδιο το βίωμα μου, αδυνατώ να εμπιστευτώ. Χαίρω πολύ, Χαιρόπουλος.

Όπως και να έχει, ήξερα ότι ενδέχεται να πέσω στην παγίδα μιας τόσο προσβλητικής κίνησης εντυπωσιασμού. Αύριο λοιπόν, αν και αναρχικός, θα κάνω την ηθική υποχώρηση και θα εμφανιστώ για να καταθέσω κάθε λεπτομέρεια.

Απο την στάση του πιο μικρού αστυνόμου που το επέτρεψε, ως τους βασανιστές μου και το τηλεφώνημα με τον «Κύριο Μιχάλη». Όχι με κάποια αυταπάτη πώς θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν οι βασανιστές μου. Κάτι τέτοιο άλλωστε θα προϋποθέτε να ερημώσει η μισή ΓΑΔΑ και να κάτσει στο εδώλιο η πολιτική ηγεσία του τόπου Αλλά για να αποδείξω περίτρανα στα μάτια μιας ολόκληρης κοινωνίας ότι η όποια δικαίωση, δεν θα έρθει απο εκεί.

Με μοναδική την ελπίδα μου, ότι θα χάσουμε επιτέλους δοσμένες ελπίδες..