Newsroom

Newsroom

Οι δηλώσεις των αρχηγών της αντιπολίτευσης (δείτε βίντεο)

Γιάννης Πλακιωτάκης, προσωρινός πρόεδρος ΝΔ: «Προσήλθαμε με θεσμική συνέπεια, αλλά και σοβαρές επιφυλάξεις για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Η ΝΔ…

gennimata 8

Γιάννης Πλακιωτάκης, προσωρινός πρόεδρος ΝΔ:

«Προσήλθαμε με θεσμική συνέπεια, αλλά και σοβαρές επιφυλάξεις για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Η ΝΔ δεν θα συμμετάσχει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα. Το θέμα του εκλογικού νόμου δεν είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών. Είχα συνομιλία μόνο με τους συνεργάτες μου, όχι με τους υποψήφιους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας».

Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος ΠΑΣΟΚ

«Πιστεύω στον διάολογο και στην πολιτική συνεννόηση. Ομως αυτός ο διάλογος απαιτεί από όλους σοβαρότητα, αξιοπιστία και ειλικρίνεια. Δενθα γίνουμε συνεργοί σε τακτικισμούς και επικοινωνιακά κόλπα. Είναι απόπειρα εμπαιγμού του ελληνικού λαού. Δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις του πρωθυπουργού για τη δημιουργία των δύο επιτροπών. Υπάρχει μια καταρχήν συμφωνία για το προσφυγικό. Χρειάζεται τολμηρή συνταγματική αναθεώρηση. Η κυβέρνηση να ξεκινήσει τις διαδικασίες άμεσα, από αυτή τη Βουλή. Το ασφαλιστικό δεν συζητήθηκε σε βάθος σε αυτή τη σύσκεψη. Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε μείωση συντάξεων. Τα υπόλοιπα θα συζητηθούν στη Βουλή. Η κυβέρνηση να δουλέψει σκληρά για να μη μειωθούν οι συντάξεις».

 

 

Κύκλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν ότι συμφωνούν με την απόφαση του Γιάννη Πλακιωτάκη να απορρίψει τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για τη σύσταση Επιτροπών για το ασφαλιστικό και την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ειδικά για το ασφαλιστικό σημειώνουν ότι η δημιουργία μιας ακόμη επιτροπής είναι προσχηματική και πως το πρόβλημα είναι γνωστό και πλέον πρέπει να συζητηθεί εκτενώς στη Βουλή μεταξύ των κομμάτων.

Σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος συμφωνούν ότι απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις.

«Ο κ. Τσίπρας όμως το θυμήθηκε αργά καθώς με το να μην ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας τον περασμένο Δεκέμβριο οδήγησε τη χώρα σε εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 και τορπίλισε στην ουσία την έναρξη της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος», προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι.

Στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έστρεψε τα βέλη του ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Καμμένος, ο οποίος εξήλθε πρώτος από το Προεδρικό, είπε ότι στο συμβούλιο συζητήθηκαν το Μεταναστευτικό, η Συνταγματική Μεταρρύθμιση και το Ασφαλιστικό.

Ξεκινώντας από το Μεταναστευτικό σημείωσε ότι, ότι παρ’ όλο που μέχρι τις 17:30 υπήρχε απόλυτη συμφωνία, τελικά οι πολιτικοί αρχηγοί -με εξαίρεση τη Νέα Δημοκρατία όπου, όπως είπε, «επικράτησαν οι υποψήφιοι που προέρχονται από την ομάδα Σαμαρά και το ΛΑΟΣ»- συμφώνησαν σχετικά με τα αιτήματα προς την ΕΕ.

Δεν τίθεται ζήτημα κοινών περιπολιών με την Τουρκία είπε ο κ. Καμμένος και υπογράμμισε ότι, συμφωνήθηκε να ζητηθεί η εμπλοκή της Frontex.

«Συζητήσαμε την ενίσχυση των μέσων για να αντιμετωπίσει η Ελλάδα το μεταναστευτικό» κατέληξε.

Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι αποφάσισαν να διαχωρίσουν τη θέση τους στο θέμα του Ασφαλιστικού, σημειώνοντας: «Προτίμησαν να προστατεύσουν τις πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα σε αδιέξοδο».

«Δυστυχώς η συμμαχία Σαμαρά – Βενιζέλου οδήγησε πάλι στη διαφοροποίηση των δύο κομμάτων πρώην εταίρων» σε σχέση με τη θέση όλων των άλλων πολιτικών αρχηγών, είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Είπε ότι η θέση της κυβέρνησης είναι θέση κοινής λογικής. «Ζητάμε λύση που να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και την προστασία των συντάξεων» είπε.

Και πρόσθεσε ότι η συμφωνία «μεγάλου μέρους των πολιτικών δυνάμεων της χώρας» ενισχύει την εθνική θέση της Ελλάδας, η οποία θα πάει να διαπραγματευτεί με τους εταίρους.

«Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να πάμε στη Βουλή να μας φέρει η κυβέρνηση μια πρόταση για το Ασφαλιστικό και να τοποθετηθούμε. Η ευθύνη του πρωθυπουργού είναι τεράστια διότι έλεγε ψέματα και στο Ασφαλιστικό» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Πρόσθεσε ότι μετά από πρότασή του που έγινε δεκτή πλην του εκπροσώπου της ΝΔ «μπορεί αυτή η Βουλή να αλλάξει το εκλογικό σύστημα προς το αναλογικότερο».

 

 

Η Ένωση Κεντρώων, από την πλευρά της, ζήτησε συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, όπως επισήμανε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο επικεφαλής της παράταξης, Βασίλης Λεβέντης, μετά από την ολοκλήρωση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. “Πρότεινα η χώρα να περάσει στην κουλτούρα των συμμαχικών κυβερνήσεων. Αν δεν το καταλάβει ο Τσιπρας αυτό, κακό του κεφαλιού του”.

“Οι 153 είναι μία ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και στην πρώτη  στην πρώτη δυσκολία θα καταρρεύσει”, σημείωσε ο κ. Λεβέντης και συνέχισε: “Ο Τσίπρας δεν το σκέφτεται καν και φαίνεται να θέλει να συνεχίσει με ΑΝΕΛ”.

Επίσης, τόνισε: “Πιστεύω ότι στο μυαλό του ο Τσίπρας ήθελε να χρησιμοποιήσει το προσφυγικό για να πετύχει χαλάρωση των ξένων επί του ασφαλιστικού. Προσπαθεί δηλαδή να χρησιμοποιήσει την ενότητα του πολιτικού κόσμου για να κάνουν οι ξένοι παραχωρήσεις στο ασφαλιστικό. Δεν θα περάσει, οι ξένοι κουράστηκαν από τις κυβερνήσεις με υποκρισίες και ψέματα και όσες έχουν φερθεί στο παρελθόν με αναξιόπιστο τρόπο. Η κυβέρνηση θα αποτύχει”.

Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, ο κ. Λεβέντης σχολίασε εντόνως: “Τι στήριξη να παράσχω με μειώσεις 40% στις συντάξεις. Έχουν ήδη υπογράψει ότι η κρατική χρηματοδότηση δεν θα υπάρχει πια και τα ταμεία θα δίνουν μόνο ο, τι μπορούν”.

Ως προς τη στάση των άλλων κομμάτων, ο κ. Λεβέντης είπε ότι η ΝΔ δεν ξέρει τι λέει, το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ. “ΝΔ ΠΑΣΟΚ δεν υπέγραψαν, εγώ απλά τους άφησα να γράφουν. Η κυβέρνηση χρειάζεται έναν πρωθυπουργό Ευρωπαίο. Αορίστως ζητάει συναίνεση ο Τσίπρας”.

 

 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…