Εκθέτει τον Πλεύρη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

«Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία και ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί ανάμεσά μας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Θεοκλής Ζαούτης.

πλεύρης

Σε αντίθεση με όσα υποστήριξε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφορικά με την λήψη νέων μέτρων μπροστά στο νέο κύμα κορονοϊού, ο οποίος μίλησε για «συνύπαρξη με τον ιό» και υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται λήψη μέτρων, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Θεοκλής Ζαούτης, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, ενώ τονίζει ότι τα μέτρα δεν έχουν καταργηθεί, αλλά ανασταλεί.

«Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία και ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί ανάμεσά μας», δήλωσε. «Η μεγάλη αύξηση στα κρούσματα, πάντα προκαλεί προβληματισμό και εγρήγορση και υπενθυμίζει για άλλη μια φορά ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία και ότι ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Η πρόσφατη έξαρση οφείλεται κυρίως στην κυκλοφορία των υποπαραλλαγών ΒΑ.4 και ΒΑ.5 που παρουσιάζουν αυξημένη μολυσματικότητα και ικανότητα ανοσιακής διαφυγής», τόνισε, μιλώντας στο Grtimes.

Δεν έχουν καταργηθεί τα μέτρα

Αναφορικά με το ενδεχόμενο λήψης μέτρων ο Θεοκλής Ζαούτης υπογράμμισε: «Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα μέτρα δεν έχουν καταργηθεί αλλά, όπως για παράδειγμα η χρήση της μάσκας, έχει ανασταλεί η υποχρεωτικότητα τους. Η χρήση της μάσκας παραμένει υποχρεωτική στις αστικές συγκοινωνίες, στους χώρους παροχής φροντίδας και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και, επίσης, συστήνεται ισχυρά στους κλειστούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός.

Γενικότερα οι συστάσεις περιλαμβάνουν την αποφυγή συγχρωτισμού, την καραντίνα σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων και τη διενέργεια συχνών διαγνωστικών ελέγχων. Ανάλογα με την πορεία της πανδημίας και αν τυχόν χρειαστεί, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα συστήσει ενίσχυση των υφιστάμενων μέτρων».

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό