Εκτεθειμένη η κυβέρνηση: Τα έγγραφα που καίνε τον Κικίλια για τις συκοφαντίες εναντίον Βαξεβάνη 

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη βρίσκεται για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση της ΝΔ, με τον προβολέα αυτήν τη φορά να πέφτει πάνω στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος, κάτω από την προστατευτική αγκάλη του Κυριάκου Μητσοτάκη, δε δίστασε να συκοφαντήσει με χυδαίο τρόπο και να επεξεργαστεί παρανόμως τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του Κώστα Βαξεβάνη.

Κορίνα Γρηγοριάδου 01/02/2021 | 15:07

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη βρίσκεται για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση της ΝΔ, με τον προβολέα αυτήν τη φορά να πέφτει πάνω στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος, κάτω από την προστατευτική αγκάλη του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν δίστασε να συκοφαντήσει με χυδαίο τρόπο και να επεξεργαστεί παρανόμως τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του Κώστα Βαξεβάνη και μάλιστα σε μια ευαίσθητη στιγμή γι’ αυτόν καθώς νοσούσε από κορονοϊό.

Ο δημοσιογράφος μέσω των social media αλλά και του Documento έφερε τους αρμόδιους αντιμέτωπους με τις ευθύνες τους σχετικά με την ανύπαρκτη έως και εγκληματική στάση του ΕΟΔΥ απέναντι σε νοσούντες που δεν νοσηλεύονται.

Κατήγγειλε, όπως και πολλοί άλλοι πολίτες, το γεγονός πως δεν έλαβε καμία κλήση από τον ΕΟΔΥ προκειμένου να του δοθεί κάποια σχετική οδηγία, παρά τη συναίνεσή του μετά το τεστ να δοθούν τα στοιχεία του στο εθνικό κέντρο καταγραφής.

Αισχρή ανακοίνωση με φτηνά υπονοούμενα

Αντί όμως απολογίας, το υπουργείο Υγείας προέβη σε μια αισχρή ανακοίνωση στην οποία κατασυκοφαντούσε τον δημοσιογράφο επιρρίπτοντας ευθύνες στο διαγνωστικό κέντρο για δήθεν καθυστερημένη καταχώρηση των στοιχείων του ασθενούς στο εθνικό κέντρο καταγραφής, αφήνοντας φτηνά υπονοούμενα μάλιστα για… «ρόλο Βαξεβάνη» σε σχέση με την υποτιθέμενη καθυστέρηση.

Λάσπη και παράνομη επεξεργασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων Η καταγραφή στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών Covid έγινε, όπως αποδεικνύεται από επίσημα έγγραφα, την ίδια ακριβώς ημέρα και όχι το απόγευμα του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου, όπως ισχυρίστηκε ψευδώς το υπουργείο ενώ γνώριζε την αλήθεια. Όπως προκύπτει επίσης από επίσημο έγγραφο της ΗΔΙΚΑ που δόθηκε στον Κ. Βαξεβάνη έπειτα από επίμονα αιτήματά του, ο ΕΟΔΥ μπήκε στο σύστημα το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, με καθυστέρηση δηλαδή εννέα ημερών, αφού είχε προηγηθεί η σχετική ανάρτηση του δημοσιογράφου.

Το υπουργείο Υγείας όμως, χωρίς αιδώ αν και γνώριζε την αλήθεια, επέλεξε να ρίξει λάσπη στον βωμό της πολιτικής προπαγάνδας με επίσημη ανακοίνωση με συκοφαντικό περιεχόμενο που απέστειλε στα Μέσα, επιδιώκοντας για ακόμη μία φορά τη δολοφονία χαρακτήρα του Κ. Βαξεβάνη.

Τον εγκληματικό ρόλο του ΕΟΔΥ σχετικά με τον τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων αλλά και τον χειρισμό των προσωπικών δεδομένων των νοσούντων κατέδειξε και η αποκάλυψη της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δώρας Αυγέρη για το περιεχόμενο της γνωμοδότησης του υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων του υπουργείου Υγείας Δημήτρη Ζωγραφόπουλου, που λέει ξεκάθαρα ότι ο οργανισμός δεν τηρεί το GDPR.

Ενεργούσε κόντρα στον νόμο ο ΕΟΔΥ

Η εν λόγω γνωμοδότηση επιβεβαιώνει ότι ο ΕΟΔΥ έχει διπλό σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων καθώς, εκτός από το Εθνικό Μητρώο Ασθενών Covid, αντλεί πληροφόρηση και από τα νοσοκομεία, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και προσωπικά δεδομένα.

Το αποκορύφωμα όμως της εγκληματικής αυτής συμπεριφοράς και συνάμα η απόλυτη απόδειξη διάπραξης ποινικά κολάσιμων αδικημάτων από πλευράς ΕΟΔΥ ήρθε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Μία ημέρα δηλαδή μετά τις αποκαλύψεις Αυγέρη, πέρασαν νύχτα τροπολογία ωμής ομολογίας ότι πράγματι ο ΕΟΔΥ ενεργούσε κόντρα στον νόμο διαπράττοντας κακουργηματικές πράξεις. Σύμφωνα με το άρθρο 8 της επίμαχης τροπολογίας, ο ΕΟΔΥ ενεργεί ως υπεύθυνος επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που καταχωρούνται στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών από την Covid-19 για μια σειρά από σκοπούς που καταγράφονται αναλυτικά.

Συμπέρασμα: ο ΕΟΔΥ του κ. Αρκουμανέα αυθαιρετούσε τόσους μήνες, καθώς δεν είχε το δικαίωμα να συλλέγει ο ίδιος τα δεδομένα των ασθενών από νοσοκομεία και υγειονομικές περιφέρειες (ΥΠΕ), έγκλημα το οποίο η κυβέρνηση νομιμοποίησε με την εν λόγω τροπολογία.

Πηγή: documentonews.gr