Newsroom

Newsroom

Εκτενές δημοσίευμα στην El Mundo για τον Βαξεβάνη

Εκτενές άρθρο για το σχέδιο εξόντωσης, ηθικής και φυσικής, του Κώστα Βαξεβάνη έχει σήμερα η Ισπανική εφημερίδα El Mundo. Το…

Εκτενές άρθρο για το σχέδιο εξόντωσης, ηθικής και φυσικής, του Κώστα Βαξεβάνη έχει σήμερα η Ισπανική εφημερίδα El Mundo. Το ρεπορτάζ μεταξύ άλλων αναφέρεται και στην δίκη η οποία εκκρεμεί για τις 10 Ιουνίου εις βάρος του δημοσιογράφου.

Πιο συγκεκριμένα το άρθρο της El Mundo δημοσιεύτηκε με τίτλο «Ο Δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης καταγγέλλει συνωμοσία ενάντια στη ζωή του». «Πρώτα φοβόταν για την ελευθερία του, τώρα φοβάται για τη ζωή του. Η μεγαλύτερη ανησυχία μέχρι τώρα του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη ήταν η δίκη που θα λάβει χώρα τον Ιούνιο» . Το ισπανικό δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους δικάζεται. Μόνο που όπως τονίζει ο Ισπανός δημοσιογράφος , αυτό πέρασε σε δευτερεύουσα μοίρα καθώς πλέον ο βετεράνος πολεμικός ανταποκριτής καταγγέλλει μια συνωμοσία εις βάρος του με σκοτεινά κίνητρα. Στη συνωμοσία συμπεριλαμβάνεται και ένα σχέδιο δολοφονίας.

Το 15σέλιδο ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε αυτή την Πέμπτη στο περιοδικό του HOT DOC αναφέρει με ντοκουμέντα το «σενάριο συνωμοσίας» που μπορεί να συγκριθεί με σενάριο του Χόλιγουντ. Ο πρόσφατος νικητής του δημοσιογραφικού βραβείου Julio Anguita Parrado «φοβάται πάντα πως μπορεί να συμβεί κάτι αφού κανείς δεν του έχει δώσει λόγους για να πιστεύει το αντίθετο» όπως δηλώνει στην El Mundo.

Το ισπανικό δημοσίευμα παρουσιάζει ένα χρονικό της υπόθεσης που ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη μετά τη δημοσίευση ενός εκτενούς ερευνητικού ρεπορτάζ πάνω στην παράνομη χρηματοδότηση μεγάλων τραπεζών. Ο Ισπανός δημοσιογράφος αναφέρεται επίσης στα στοιχεία που παραθέτει ο Κώστας Βαξεβάνης στο άρθρο του στο ΗΟΤ DOC, αναφέροντας και την εμπλοκή ( με αρνητικό πρόσημο ) της ΕΥΠ. Όπως και την εμπλοκή μιας μυστηριώδους γυναίκας, που του έκανε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα για να τον ενημερώσει πως η ζωή του κινδυνεύει.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στο γνωστό δημοσιογράφο του Reuters Stephen Grey, ο οποίος όπως είχε καταγγείλει είχε γίνει επίσης στόχος καταδίωξης.

Ο Ισπανός δημοσιογράφος Έκτορ Εστέπα κλείνει το άρθρο του με την απουσία ελευθερίας τύπου στην Ελλάδα και τον Κώστα Βαξεβάνη, που έχει καταγγείλει τους τελευταίους μήνες την ύπαρξη λογοκρισίας στα ελληνικά μέσα.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Ισπανικής εφημερίδας.