Newsroom

Newsroom

Εκτελεστής του Μπιν Λάντεν: Προσπαθούσαμε να "συναρμολογήσουμε" το κεφάλι του

"Πάτησα τη σκανδάλη δύο φορές. Το κεφάλι του άνοιξε", περιγράφει o πρώην καταδρομέας που συμμετείχε στην επιχείρηση και εκτέλεσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

590856e41dc524e7138b47f2

Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο ηγέτης της αλ Κάιντα και οργανωτής της αιματηρής επίθεσης, μεταξύ πολλών άλλων, της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους του World Trade Center, Οσάμα μπιν Λάντεν έπεφτε νεκρός από πυρά Αμερικανών καταδρομέων, στο σπίτι του στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν.

Έξι χρόνια λοιπόν, μετά, ο πρώην καταδρομέας Ρόμπερτ Ο’ Νιλ, που συμμετείχε σε εκείνη την αποστολή “χτυπάει” ξανά και με ένα νέο βιβλίο του δίνει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τη στιγμή που σκότωσε τον μπιν Λάντεν. Ο Ο’ Νιλ, ο οποίος είχε προκαλέσει αίσθηση και στο παρελθόν, όταν στο πρώτο του βιβλίο είχε αποκαλύψει ότι είναι αυτός που τον σκότωσε, ισχυρίζεται ότι πάτησε τη σκανδάλη και άνοιξε το κεφάλι του τρομοκράτη.

“Είχε μια γυναίκα μπροστά του, τα χέρια του ήταν στους ώμους της. Σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, σκόπευσα πάνω από τον δεξί ώμο της γυναίκας και πάτησα τη σκανδάλη δύο φορές. Το κεφάλι του μπιν Λάντεν άνοιξε και έπεσε στο έδαφος. Τον πυροβολώ άλλη μία φορά στο κεφάλι. Ασφάλεια”, αναφέρει στο βιβλίο του “The Operator”, απόσπασμα του οποίου δημοσίευσε σε αποκλειστικότητα η Mirror.

Υποστηρίζει, ακόμη, ότι μετά χρειάστηκε να πιέσουν τα κομμάτια του κεφαλιού προκειμένου να τραβήξουν τις φωτογραφίες εξακρίβωσης.

Μόλις μπήκαν στο κτίριο, όπως περιγράφει, τουλάχιστον πέντε άλλοι καταδρομείς ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο, όπου πίστευαν ότι βρισκόταν ο μπιν Λάντεν, τρεις από τις τέσσερις συζύγους του και 17 από τα παιδιά του.

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ