ΕΚΤΑΚΤΟ: Υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Παπανδρέου

Άνω-κάτω η μάχη της διαδοχής στο ΚΙΝΑΛ - Ανατρέπει όλα τα δεδομένα η υποψηφιότητα Παπανδρέου

NewsRoom 20/10/2021 | 20:39

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε και επισήμως ο Γιώργος Παπανδρέου, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν έντονα στα δημοσιογραφικά γραφεία από το σαββατοκύριακο.

Με μήνυμά του από το «Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου»  ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνοντας ότι «χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή» καθώς και ότι η παράταξη πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου

«Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή. 
 
Για τους πολίτες και τη χώρα.
 
Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη.
 
Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά. 
 
Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. 
 
Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή.
 
Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων.
 
Καταλύτης για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. 
 
Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση.
 
Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής.
 
Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή»

 

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο έβδομος διεκδικητής της προεδρίας του ΚΙΝΑΛ, καθώς ο αριθμός των υποψηφίων έχει αυξηθεί κατακόρυφα μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας της Φώφης Γεννηματά για λόγους υγείας.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεχόταν έντονες πιέσεις την τελευταία εβδομάδα να θέσει υποψηφιότητα, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι εντός του ΚΙΝΑΛ που εκτιμούν ότι είναι το μοναδικό πρόσωπο που θα μπορέσει να εγγυηθεί την ενότητα της παράταξης από τις φυγόκεντρες δυνάμεις.

Μέχρι αυτή την ώρα υποψήφιοι εκτός από τον Γιώργο Παπανδρέου είναι οι: Ανδρέας Λοβέρδος, Χάρης Καστανίδης, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Παύλος Χρηστίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε επαφές με όλους τους υποψηφίους τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου να διαπιστώσει τις προθέσεις τους σε περίπτωση που αποφάσιζε και εκείνος να διεκδικήσει την προεδρία. Μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι δεν έχουν αλλάξει, ωστόσο, υπάρχει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιοι να υπαναχωρήσουν υπό το φως των νέων εξελίξεων στη σκληρή μάχη της διαδοχής.