Μέσα σε βροχή από σφαίρες συνελήφθη ο Μαζιώτης στο Μοναστηράκι

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης στην οδό Μητροπόλεως ο καταζητούμενος και κατηγορούμενος ως ηγετικό στέλεχος του “Επαναστατικού Αγώνα” Νίκος Μαζιώτης, ύστερα…

2129335

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης στην οδό Μητροπόλεως ο καταζητούμενος και κατηγορούμενος ως ηγετικό στέλεχος του “Επαναστατικού Αγώνα” Νίκος Μαζιώτης, ύστερα από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός εξ αυτών, του ίδιου του Νίκου Μαζιώτη και δύο διερχόμενων τουριστών. Ο Γερμανός και ο Αυστραλός τουρίστας αλλά και ο Μαζιώτης έχουν μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό, οι δύο με επιπόλαια τραύματα στα πόδια και ο τελευταίος με τραύμα στον ώμο. Ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μεταφέρθηκε στο Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401, καθώς δέχτηκε έναν πυροβολισμό στον θώρακα, όπου την σφαίρα για καλή του τύχη σταμάτησε το αλεξίσφαιρο γιλέκο και έναν πυροβολισμό στο πόδι, που του προκάλεσε διαμπερές τραύμα.


Ο Νίκος Μαζιώτης καταδιώχθηκε από άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που βρίσκονταν στην περιοχή με αφορμή επιχείρηση της ΓΑΔΑ κατά της εγκληματικότητας και του παραεμπορίου και επιχείρησαν να τον ελέγξουν στην συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Αθηνάς στην πλατεία Μοναστηρακίου, καθώς τους φάνηκε ύποπτος για ληστεία από το γεγονός ότι φορούσε περούκα. Είχε προηγηθεί σύμφωνα με πληροφορίες η είσοδός του σε κατάστημα της περιοχής για να αγοράσει έναν ταξιδιωτικό σάκο και η πωλήτρια φέρεται να αντιλήφθηκε ότι οπλοφορούσε και να ειδοποίησε την Αστυνομία. Όταν ο Μαζιώτης αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες μπήκε στο ψητοπωλείο “Ο Σάββας” για να κρυφτεί μέσα στο πλήθος, όμως όταν βγήκε οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον περίμεναν και τον κατεδίωξαν μέχρι την Καπνικαρέα.

 

 

Εκεί πλέον εξελίχθηκε η ανταλλαγή πυρών μεταξύ των αστυνομικών και του κατηγορούμενου για τρομοκρατικές ενέργειες. Μάλιστα η συμπλοκή εξελίχτηκε όταν οι αστυνομικοί τον κάλεσαν να παραδοθεί με υψωμένα τα όπλα τους προς το μέρος του, τη στιγμή που ίδιος αποπειράθηκε να επιβιβαστεί σε διερχόμενο ταξί.


 

 

Ο Νίκος Μαζιώτης ήταν βαριά οπλισμένος και σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr έφερε μαζί του και χειροβομβίδα, την οποία δεν πρόλαβε όμως να χρησιμοποιήσει. Στο σημείο επικράτησε πανδαιμόνιο, με τον κόσμο να τρέχει να καλυφθεί από τις σφαίρες που έπεφταν βροχή στην καρδιά του πολυσύχναστου εμπορικού κέντρου της Αθήνας.

 

 

Υπενθυμίζεται, ότι ο Νίκος Μαζιώτης μαζί με την Πόλα Ρούπα καταζητούνται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς παραβίασαν τους περιοριστικούς τους όρους και εξαφανίστηκαν εδώ και δύο χρόνια, αφού αποφυλακίστηκαν πρώτα μετά την παρέλευση του 18μήνου. Αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό ήταν ο Φώτης Βαλλάτος από το popaganda.gr, ο οποίος περιγράφει τι ακριβώς συνέβη όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν τον Νίκο Μαζιώτη:

«Ήταν περίπου 12:40 το μεσημέρι όταν άκουσα 4-5 πυροβολισμούς σε σημείο πολύ κοντινό από εκεί που βρισκόμουν (έξω από την Καπνικαρέα). Και ύστερα περίπου 8 μηχανές της ομάδας Ζήτα διέσχισαν με τα χίλια ανάποδα το πεζόδρομο της Ερμού. Τους πήραμε από πίσω. Στην γωνία των οδών Μητροπόλεως και Καπνικαρέας απέναντι από το Χυτήρογλου είδα έναν άντρα πεσμένο κάτω γεμάτο αίματα. Δίπλα του χτυπημένος ένας αστυνομικός. Αρχίζει και επικρατεί ένα χάος με δεκάδες αστυνομικούς και σειρήνες από περιπολικά. Πλησιάζω στα πέντε μέτρα και τραβάω μερικές φωτογραφίες με το κινητό. Ο αιμόφυρτος άνδρας μοιάζει νεκρός. Δίπλα του μια λίμνη αίματος και μια περούκα. Μετά από λίγο και ενώ έχει αρχίσει να μαζεύεται πολύς κόσμος, μαθαίνουμε ότι πρόκειται για τον τρομοκράτη Νίκο Μαζιώτη, ο οποίος ύστερα από έλεγχο αστυνομικών κοντά στην πλατεία Μοναστηρακίου προσπάθησε να διαφύγει και άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών. […] Όταν έφτασε το ασθενοφόρο και σήκωσαν τον Μαζιώτη στο φορείο καταφέραμε και είδαμε ότι δεν ήταν νεκρός. Και μάλλον ήθελε να το δείξει στους παρευρισκόμενους, σηκώνοντας το κεφάλι όσο μπορούσε παρόλο που το σώμα του σπαρταρούσε».


Δείτε τις φωτογραφίες του τραυματισμένου τουρίστα




Διαβάστε ΕΔΩ την ιστορία του Νίκου Μαζιώτη

 

 

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

akis skertsos

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει συμπάθειες και συμπόνοια, ο γαλάζιος Υπουργός σύγκρινε την πρόβλημα…

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…