Newsroom

Newsroom

Έκτακτο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ μετά το διάγγελμα Πούτιν

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά το διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν με το οποίο ανακοίνωσε ότι η Ρωσία προχωρά σε μερική επιστράτευση.

synodos koryfis 04 1200x675 1

Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ βρίσκονται στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Μετά και τις απειλές που απεύθυνε ο Ρώσος πρόεδρος κατα το διάγγελμά του περί χρήσης πυρηνικών, θα γίνει έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ όπου θα πραγματοποιηθεί μετά τις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος στη Νέα Υόρκη με θέμα τον συντονισμό των ενεργειών, μετά τα τελευταία βήματα κλιμάκωσης του Πούτιν, όπως ανέφερε ευρωπαϊκή πηγή

Τα κράτη – μέλη της ΕΕ εμφανίζονται προβληματισμένοι για την προκλητική ρητορική και την κλιμάκωση του Πούτιν, και θα συζητήσουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
Νωρίτερα, στις 21.00 Ελλάδας, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ θα ενημερώσει τους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη για την κατάσταση στην Ουκρανία.

 

Στο μεταξύ, τη διεξαγωγή ψευδών δημοψηφισμάτων σε περιοχές της Ουκρανίας που κατέχονται από τη Ρωσία, καταδικάζουν με κοινή δήλωσή τους ο επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντέιβιντ Μακάλιστερ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Γερμανία), ο επικεφαλής της αποστολής του Κοινοβουλίου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Σύνδεσης ΕΕ – Ουκρανίας Βίτολντ Βάστσικόφσκι (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές, Πολωνία) και ο εισηγητής του Κοινοβουλίου για την Ουκρανία Μίχαηλ Γκάλερ (ΕΛΚ, Γερμανία).

Όσον αφορά την απόφαση για μερική επιστράτευση στη Ρωσία, ο εκπρόσωπος της ΕΕ σχολίασε ότι αποδεικνύει την «απόγνωση» του Πούτιν και το μόνο που θα επιτευχθεί με αυτό θα είναι η κλιμάκωση της κρίσης.

«Πρόκειται για άλλη μια απόδειξη ότι ο Πούτιν δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη, ότι ενδιαφέρεται για την κλιμάκωση του επιθετικού πολέμου. Είναι μια ακόμα απόδειξη της απελπισίας του για το πώς εξελίσσεται η επίθεσή του στην Ουκρανία. Τον ενδιαφέρει μόνο η συνέχιση του καταστροφικού πολέμου που έχει ήδη πολύ άσχημες συνέπειες σε όλο τον κόσμο» κατέληξε ο Πίτερ Στάνο.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…