Έκτακτο: Φωτιά σε δομή προσφύγων στο Βαθύ της Σάμου (Video)

Από το βίντεο φαίνεται η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στη δομή ενώ φαίνεται πως σημειώνεται και μια μεγάλη έκρηξη - Στη δομή διέμεναν 560-570 πρόσφυγες.

NewsRoom 19/09/2021 | 23:49

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στο ΚΥΤ Σάμου, στην δομή προσφύγων από άγνωστη αιτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακούστηκαν εκρήξεις.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι πρόσφυγες που διέμεναν στη δομή και ανέρχονται σε 560-570 άτομα, μεταφέρονται σε γειτονικό γήπεδο κοντά στην είσοδο της δομής - μέχρι στιγμής οι πληροφορίες λένε πως είναι ασφαλείς.

Αυτή τη στιγμή, πραγματοποιείται η εκκένωση της δομής βάσει σχεδίου που είχε εκπονηθεί από την ΕΛΑΣ και την ΥΠΥΤ για την αντιμετώπιση εκτάκτων συνθηκών.

Η πυρκαγιά είναι, πλέον, υπό έλεγχο. Δεν υπαρχει κίνδυνος για τους διαμένοντες, καθώς η πυρκαγιά ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένα παραπήγματα στη δυτική πλευρά της δομής.

Αναμένεται σε λίγο να ξεκινήσει η μεταφορά των 10 ασυνόδευτων ανηλίκων στη νεα κλειστή ελεγχόμενη δομή του νησιού. Η μεταφορά του γενικού πληθυσμού θα πραγματοποιηθεί, από αύριο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Από το βίντεο φαίνεται η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στη δομή ενώ φαίνεται πως σημειώνεται και μια μεγάλη έκρηξη.

Δείτε το βίντεο:

 

Δεκαπέντε λεπτά έξω από την πόλη του Βαθύ, βρίσκεται ένα μόλις ολοκληρωμένο συγκρότημα, που περιβάλλεται από διπλό φράχτη με συρματοπλέγματα.

Σημειώνεται πως πρόκειται για τη δομή η οποία πρόκειται να δοθεί στον Δήμο στις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς όσοι διαμένουν σε αυτή πρόκειται να μεταφερθούν στη νέα κλειστή δομή.