Έκτακτο διάγγελμα Ζάεφ και σύσκεψη πολιτικών αρχηγών στη Βόρεια Μακεδονία

Ο πρωθυπουργός της Βορείου Μακεδονίας ετοιμάζει διάγγελμα, με αφορμή το «μπλόκο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ενταξιακή πορεία της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ζαεφ

Ο Ζόραν Ζάεφ επέστρεψε στη χώρα του πριν από το τέλος της Συνόδου Κορυφής και έκτοτε βρίσκεται σε συνεχόμενες συσκέψεις. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Βορείου Μακεδονίας, ο Ζάεφ κάνει σκέψεις παραίτησης, λόγω της στάσης των Γάλλων και το βέτο που άσκησαν στην ενταξιακή πορεία της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ο Ζάεφ θα απευθυνθεί με διάγγελμα στον λαό, όπως και ο πρόεδρος Πενταρόφσκι, που ετοιμάζει ευρεία σύσκεψης με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Πάντως αρκετοί είναι εκείνοι που επιθυμούν την παραμονή του Ζάεφ στο «τιμόνι» της χώρας, με τον Μπόικο Μπορίσοφ, πρωθυπουργό της Βουλγαρίας να απευθύνει κάλεσμα προς τον ομόλογό του, ώστε να μην παραιτηθεί και να συνεχίσει τις προσπάθειες για την ένταξη της Βορείου Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ζάεφ εμφανίζεται απογοητευμένος για την κατάληξη της Συνόδου Κορυφής, έχοντας καλέσει τους Ευρωπαίους ηγέτες στο να δώσουν το «πράσινο φως» για την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. «Μη γίνετε τα εμπόδια μας, αλλά γίνετε οι ήρωές μας. Για μας η ευρωπαϊκή πορεία είναι μοναδική, δεν υπάρχει εναλλακτική», είχε σημειώσει μεταξύ άλλων.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…