Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Νέο κύμα κακοκαιρίας προβλέπει σε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

58750a301dc524ab738b4653 2

Για σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν σε όλη τη χώρα, κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στα παραθαλάσσια της Ηπείρου, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Στην Αττική νεφώσεις με βροχές και πιθανόν καταιγίδες κατά περιόδους. Λίγα χιόνια στην Πάρνηθα (πάνω από τα 1.000 μέτρα). Οι άνεμοι αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, πιθανόν πρόσκαιρα και στην πόλη. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα παραθαλάσσια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Θερμαϊκό τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 00 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, και τη νύχτα και στα υπόλοιπα πεδινά. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -04 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη κατά τόπους θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά και τα ημιορεινά ηπειρωτικά κυρίως της Ηπείρου (πάνω από 400 μέτρα), της δυτικής Στέρεας (πάνω από 600 μέτρα) και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου (πάνω από 700 μέτρα). Οι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες (κυρίως στα παραθαλάσσια) και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και κατά περιόδους και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα. Οι άνεμοι στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία από -05 έως 02 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Για αύριο, Τρίτη (17/01) προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και πρόσκαιρα της Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων