Newsroom

Newsroom

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις

vroxi 1

Άστατος θα είναι ο καιρός το σαββατοκύριακο, καθώς, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από το βράδυ της Παρασκευής 25/9 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν τη χώρα.

Όπως αναφέρει η EMY: «Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τη νύχτα της Παρασκευής (25-09-2020) και από τα βορειοδυτικά, με έντονα φαινόμενα που το Σάββατο θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά και τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους εντάσεως έως 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

1. Τη νύχτα της Παρασκευής (25-09-2020) το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος.

2. Το Σάββατο (26-09-2020):

α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και βαθμιαία η δυτική Πελοπόννησος. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β. Βαθμιαία από τα δυτικά η Μακεδονία και το απόγευμα η Θράκη, με εξασθένηση από τα δυτικά τις απογευματινές ώρες.

γ. Πιθανώς η δυτική και η βόρεια Θεσσαλία έως το μεσημέρι.

3. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει τη Δευτέρα (28-09-2020) εκ νέου τη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

Η πρόγνωση των επομένων ημερών

Σάββατο 26-09-2020

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που το βράδυ θα επεκταθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στα βορειοδυτικά και πιθανόν στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια, όμως προς το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις 6 με 7, στο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί έως 7 και πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές.

Κυριακή 27-09-2020

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και κυρίως στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση προς το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Δευτέρα 28-09-2020

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, που το βράδυ θα επεκταθούν και το ανατολικό Αιγαίο. Στη δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, που πιθανόν τοπικά να είναι ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων στα δυτικά αναμένεται από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Φήμες και θεωρίες πολιορκούν το Παλάτι: «Πέθαναν» τον Κάρολο, σωσίας η Μίντλετον – Το χρονικό του…παραλόγου

AP23186564078814

Φήμες και θεωρίες πολιορκούν το Παλάτι: «Πέθαναν» τον Κάρολο, σωσίας η Μίντλετον – Το χρονικό του…παραλόγου

Όργιο φημολογίας και θεωριών συνωμοσίας επικρατεί για το τι συμβαίνει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Τα…

Ο Άδωνης Γεωργιάδης έδιωξε από το κέντρο υγείας Βάρδας τον επίορκο γιατρό που χρηματιζόταν από φαρμακευτικές εταιρείες

5848271

Ο Άδωνης Γεωργιάδης έδιωξε από το κέντρο υγείας Βάρδας τον επίορκο γιατρό που χρηματιζόταν από φαρμακευτικές εταιρείες

Την αναστολή των καθηκόντων του επίορκου γιατρού αποφάσισε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης μετά…

Ασημακοπούλου: Απόδημος ξεσκεπάζει τα ψέματα της κυβέρνησης με ένα απίστευτο βίντεο – «Το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο»

Απόδημος

Ασημακοπούλου: Απόδημος ξεσκεπάζει τα ψέματα της κυβέρνησης με ένα απίστευτο βίντεο – «Το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο»

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται», ανέφερε ο Δημήτρης Σαββίδης στο βίντεο…

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για όλα λίγη ώρα πριν περάσει την πύλη του στρατοπέδου στη…