Newsroom

Newsroom

Έκτακτο βοήθημα σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία με το βλέμμα στις εκλογές

Μοιράζει χρήμα για να κοπάσουν οι αντιδράσεις - Προσπαθεί να εξαγοράσει τους υγειονομικούς με έναν «μισό μισθό» 

5436092

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επέλεξε να αφήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας να καταρρεύσει και τα νοσοκομεία να βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε πριν από λίγο από το Βήμα της Βουλής να κλείσει το μάτι στους υγειονομικούς που έχει εγκαταλείψει αβοήθητους να δίνουν μάχη με τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πριν από λίγο έκτακτο βοήθημα σε χιλιάδες υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους αλλά και σε άτομα με αναπηρία στο πλαίσιο προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση  στη Βουλή που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα νοικοκυριά. 

Τα ποσά ενίσχυσης με το βλέμμα στην κάλπη

Το έκτακτο βοήθημα ανακοίνωσε ότι θα δοθεί σε 100.000 υγειονομικούς και μεταφράζεται σε καταβολή μισού μισθού, διευκρινίζοντας ότι ένα μέσο ποσό 900 ευρώ θα δοθεί μέσα στον Δεκέμβριο.

Σε ότι αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους της χώρας, σημείωσε πως αυτοί θα λάβουν πρόσθετο βοήθημα 250 ευρώ με προσαυξήσεις για κάθε ένα μέλος της οικογένειας.

Το ίδιο επίδομα, σημείωσε πως θα δοθεί σε 173.000 πολίτες με αναπηρία.

Το νέο πακέτο μέτρων είναι σαφές πως προκύπτει ως προσπάθεια ελιγμού για την αποφυγή των πυρών που θα εξαπολύσει η αντιπολίτευση στη συζήτηση που η ίδια προκάλεσε για το θέμα της ακρίβειας.

Προκειμένου να μην καταγραφεί για ακόμα μια φορά η κυβερνητική αδράνεια στο ζήτημα της ακρίβειας, ο Πρωθυπουργός επέλεξε να μοιράσει χρήματα προκειμένου να κοπάσουν οι αντιδράσεις της κοινωνίας και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έτσι λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης προ-ανήγγειλε έναν «μισό μισθό» για να εξαγοράσει τους υγειονομικούς, και 250 ευρώ για τους χαμηλοσυναταξιούχους την ίδια στιγμή που χαρακτήριζε ως «ψίχουλα» την 13η σύνταξη .

Ωστόσο, πρόκειται επίσης, για ένα πακέτο μέτρων που έρχεται να αναθερμάνει τα σενάρια για τη διεξαγωγή εκλογών πριν τη λήξη της κυβερνητικής τετραετίας, δεδομένου ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανα την κοινωνική κατακραυγή να κλονίζει τα ποσοστά της.