Έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής εμβολιασμών μετά τις θρομβώσεις του AstraZeneca

Εξετάζεται να παύσει η χορήγησή του στις νεότερες ηλικιακές ομάδες

artery 4769606 1920 1

Εκτάκτως συνεδριάζει η Επιτροπή Εμβολιασμών ώστε να εξετάσει το ενδεχόμενο να αλλάξει η ηλικιακή ομάδα που χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca.

Αφορμή στάθηκαν τα περιστατικά θρομβώσεων που καταγράφηκαν και θεωρούνται πως συνδέονται με τον εμβολιασμό.

Μάλιστα, το ενδεχόμενο να ανοίξει η συζήτηση για αλλαγή στα όρια ηλικίας για το AstraZeneca είχαν προαναγγείλει με δηλώσεις τους ειδικοί όπως η Μαρίνα Παγώνη και η Αθηνά Λινού.

Mέχρι στιγμής το εμβόλιο χορηγείται σε πολίτες ηλικίας άνω των 30 ετών, ενώ μέχρι σήμερα ήταν η μοναδική επιλογή για τους πολίτες 30-39 ετών.  

Μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί δύο επεισόδια θρομβώσεων στη Μυτιλήνη, εκ των οποίων μια 63χρονη γυναίκα κατέληξε μετά από σχεδόν ένα μήνα νοσηλείας.

Το δεύτερο επεισόδιο αφορά την 36χρονη, η οποία εμφάνισε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca, διακομίσθηκε από τη Μυτιλήνη στο Ιπποκράτειο.

Είχαν προηγηθεί επίσης τρία περιστατικά στην Κρήτη και ένα στη Θήβα, όπου στο τελευταίο η 45χρονη ασθενής εμφάνισε θρόμβωση μετά το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…