Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου το Σάββατο για το προσφυγικό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ευρισκόμενος σε πανικό λόγω των εξελίξεων στο προσφυγικό, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη το πρωί του Σαββάτου.

NewsRoom 28/02/2020 | 21:41

Η σύσκεψη αναμένεται να αρχίσει στις 9 το πρωί. Θα συμμετέχουν οι Νίκος Δένδιας (υπουργός Εξωτερικών), Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (υπουργός Προστασίας του Πολίτη), Νίκος Παναγιωτόπουλος (υπουργός Εθνικής Άμυνας), Λευτέρης Οικονόμου (υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη), Αλκιβιάδης Στεφανής (υφυπουργός Εθνικής Άμυνας), Κωνσταντίνος Φλώρος (αρχηγός ΓΕΕΘΑ) αλλά και εκπροσώπων του Λιμενικού. 

Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται συνεχώς στο ακουστικό του, έχοντας στην άλλη άκρη της γραμμής αξιωματούχους από την Ε.Ε αλλά και το ΝΑΤΟ, προσφέροντας συνεχή ενημέρωση και ζητώντας αρωγή σχετικά με το θέμα που ανέκυψε στον Έβρο.

Ο πρωθυπουργός, ευρισκόμενος σε πανικό λόγω των εξελίξεων,  είχε διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με την 'Ανγκελα Μέρκελ, τον Σαρλ Μισέλ και τον Εμμανουέλ Μακρόν. Ενημέρωσε την καγκελάριο της Γερμανίας, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον πρόεδρο της Γαλλίας για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η Ελλάδα μετά τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων ότι «δεν θα μπορούν πλέον να αποτρέπουν τους πρόσφυγες από το να έρχονται στην Ελλάδα».