Newsroom

Newsroom

Έκτακτη σύσκεψη για πιθανό ισχυρό σεισμό στη Θήβα

Έκτακτη σύσκεψη για την περιοχή της Θήβας για πιθανό ισχυρό σεισμό θα πραγματοποιήσουν  τα μέλη της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου.

ΣΕΙΣΜΟΣ

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί, σήμερα, για την περιοχή της Θήβας από τα μέλη της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου, για πιθανό ισχυρό σεισμό στην περιοχή. Η σύσκεψη που θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης είναι προγραμματισμένη για τις 21:30 και θα τεθούν όλα τα τελευταία δεδομένα σχετικά με το ρήγμα της Θήβας.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένα ρήγμα έχει δώσει στο παρελθόν σεισμό έως και 6,5 ρίχτερ και όπως εξηγούν οι επιστήμονες δεν μπορούμε να ξέρουμε το μέγεθος ενός νέου ισχυρού σεισμού. Ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι «Από τον Ιούλιο στην περιοχή της Θήβας, έχουν γίνει πάνω από 1700 δονήσεις και είμαστε σε επιφυλακή», ενώ πρόσθεσε ότι ««οφείλουμε ως πολιτεία να είμαστε έτοιμοι».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα από τον κόσμο και να εφαρμοστή το σχέδιο Εγκέλαδος. «Πρέπει όλα τα μέλη να είναι στη σύσκεψη και όχι όσοι απουσιάζουν να ακυρώνουν τα επιστημονικά δεδομένα».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη