Έκτακτη σύνοδος των ΥΠ.ΕΞ. της ΕΕ …μετά την εγκληματική εξωτερική πολιτική που ακολουθήθηκε με το ΙΚΙΛ

Ένα κατεπείγον συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να διεξαχθεί την Παρασκευή 15 Αυγούστου στις Βρυξέλλες για να…

ee simaies

Ένα κατεπείγον συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να διεξαχθεί την Παρασκευή 15 Αυγούστου στις Βρυξέλλες για να εξεταστεί ιδίως η κρίση στο Ιράκ, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες της Κάθριν Άστον, της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο ίδιο συμβούλιο θα δοθεί η ευκαιρία να εξεταστεί η κατάσταση στην Ουκρανία, και ειδικά το θέμα της ρωσικής οχηματοπομπής με βοήθεια η οποία αναμένεται στα ουκρανικά σύνορα.

Ακόμη, οι ΥΠΕΞ της ΕΕ αναμένεται να συζητήσουν την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε ό,τι αφορά το Ιράκ, αυτό που θα συζητηθεί κυρίως είναι ποιες χώρες και υπό ποιους όρους θα προμηθεύσουν όπλα στους Κούρδους, οι οποίοι πολεμούν εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Οι ευρωπαίοι υπουργοί έχουν αντιληφθεί πως η κρίση στο Ιράκ έχει προσλάβει έναν χαρακτήρα «εξαιρετικά επείγοντα  η κατάσταση τίθεται εκτός ελέγχου», όπως δήλωσε ένας ευρωπαίος διπλωμάτης υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του. «Χρειάζεται σαφήνεια» όσον αφορά το ποιες χώρες μέλη της ΕΕ θα ικανοποιήσουν τα αιτήματα των Κούρδων για να τους χορηγηθεί οπλισμός.

Το Ιράκ υπόκειται σε εμπάργκο όπλων από την ΕΕ, αλλά υπάρχει μια εξαίρεση, η οποία επιτρέπει να παραδίδονται υλικά που ζητεί η ιρακινή κυβέρνηση. Ένα από τα ερωτήματα-κλειδιά είναι να διευκρινιστεί εάν αυτό αρκεί για να δοθεί οπλισμός που θα προορίζεται για τους Κούρδους μαχητές, σύμφωνα με την ίδια ευρωπαϊκή πηγή.

Με λίγα λόγια αφού οι Ευρωπαίοι «εταίροι» έχωσαν την «μύτη» τους στη Συρία, χρηματοδότησαν μαζί με τις ΗΠΑ, εκπαίδευσαν και εξόπλισαν τους τζιχαντιστές εναντίον του Άσαντ, τώρα που αυτοί δυνάμωσαν και προελαύνουν «καταπίνοντας» την Μέση Ανατολή και κατασφάζοντας όποιον βρεθεί στο πέρασμά τους, εξοπλίζουν τους Κούρδους για να πολεμήσουν άλλον έναν δικό τους πόλεμο…

Φαίνεται πως τα παθήματα των «δίδυμων πύργων» και του μετρό του Λονδίνου δεν έγιναν μαθήματα για τη Δύση και των επικίνδυνων γεωστρατηγικών εμπλοκών της στην εύφλεκτη Μέση Ανατολή… δημιουργώντας μία νέα και ακόμα πιο αιμοδιψή σέκτα φανατικών τζιχαντιστών, ακόμα πιο δυνατή, ακόμα πιο καλά εξοπλισμένη και ταχύτατα κινούμενη στα πεδία μαχών της περιοχής. Τώρα που οι Ευρωπαίοι μαζί με τους Αμερικανούς φοβούνται πως το δημιούργημά τους, μόλις χορτάσει εδάφη θα στραφεί και προς αυτούς με γνωστούς τρόπους, σπεύδουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, εξοπλίζοντας τους Κούρδους.

Επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΟΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ – Την πόρτα της εξόδου σε σημαντικά στελέχη έδειξε ο Κασσελάκης

κασσε κοες

Επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΟΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ – Την πόρτα της εξόδου σε σημαντικά στελέχη έδειξε ο Κασσελάκης

Πολεμική ατμόσφαιρα επικράτησε στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ (ΚΟΕΣ), η…

Πάλι προσπαθεί να δικαιολογηθεί ο Φειδίας Παναγιώτου για τα προσβλητικά σχόλια προς τους αγνοούμενους – «Είπα τρεις κουβέντες παραπάνω»

φειδιας τικ

Πάλι προσπαθεί να δικαιολογηθεί ο Φειδίας Παναγιώτου για τα προσβλητικά σχόλια προς τους αγνοούμενους – «Είπα τρεις κουβέντες παραπάνω»

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, ο Φειδίας Παναγιώτου επιχειρεί για μια ακόμη φορά να δικαιλογήσει (σ.σ…

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Χάρισε παπούτσια σε όλη την εθνική ομάδα – Μπήκε στο γήπεδο με καρότσι (video)

6265726

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Χάρισε παπούτσια σε όλη την εθνική ομάδα – Μπήκε στο γήπεδο με καρότσι (video)

Επικό βίντεο με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να χαρίζει τα παπούτσια σε όλη την αποστολή…