Newsroom

Newsroom

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την Ουκρανία στις Βρυξέλλες

Ραντεβού στις Βρυξέλλες δίνουν σήμερα οι ηγέτες των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς έχει συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για…

Ραντεβού στις Βρυξέλλες δίνουν σήμερα οι ηγέτες των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς έχει συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για να συζητηθεί το θέμα της Ουκρανίας και η στάση των Ευρωπαίων απέναντι στη Ρωσία.

«Εν τη απουσία βημάτων αποκλιμάκωσης από τη Ρωσία, η ΕΕ θα πρέπει να αποφασίσει για συνέπειες στις διμερείς σχέσεις της ΕΕ με τη Ρωσία», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών.

Παράλληλα, σήμερα θα διεξαχθεί και νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η τέταρτη την τελευταία εβδομάδα, αν και δεν αναμένεται και πάλι κάποιο αποτέλεσμα, αφού η Ρωσία έχει δικαίωμα βέτο σε οποιαδήποτε απόφαση.

Την ίδια στιγμή, το ΝΑΤΟ προχωρά σε πλήρη αναθεώρηση των σχέσεών του με τη Ρωσία, αναστέλλοντας τους σχεδιασμούς για κοινή αποστολή αναφορικά με την καταστροφή των χημικών της Συρίας, ασκώντας με τον τρόπο αυτό πίεση στη ρωσική πλευρά.

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…