Τσίπρας σε Τασούλα: Να ανοίξει εκτάκτως η Βουλή για το θέμα των παρακολουθήσεων – «Να πέσει φως σε όσα έχουν συμβεί»

«Η πολιτική ζωή της χώρας βιώνει μια από τις κρισιμότερες στιγμές της στη Μεταπολιτευτική περίοδο» - Τηλεφωνική επικοινωνία είχε πριν λίγο ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

τσιπρας1 Medium 0

Επιστολή με την οποία ζητά τη διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης στην Ολομέλεια για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό ΕΥΠ, κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το απόγευμα της Δευτέρας με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική στην επιστολή του προς τον κ. Τασούλα «η πολιτική ζωή της χώρας βιώνει μια από τις κρισιμότερες στιγμές της στη Μεταπολιτευτική περίοδο» και «ο πρωθυπουργός εκμεταλλευόμενος το ότι διάγουμε περίοδο θερινών διακοπών επιχείρησε να αποφύγει την αναγκαία διαδικασία εκτενούς και δημόσιας λογοδοσίας στο χώρο που είναι το φυσικό περιβάλλον αυτής, δηλ. στη Βουλή και επέλεξε να απευθύνει διάγγελμα μέσω βιντεοσκοπημένης εξαγγελίας με προετοιμασμένο κείμενο».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πρέπει «άμεσα να πέσει φως σε όσα έχουν συμβεί με την ύψιστη διαλογική διαδικασία κριτικού ελέγχου και συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής».

«Προς τον Προέδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Κύριε Πρόεδρε,
Η πολιτική ζωή της χώρας βιώνει μια από τις κρισιμότερες στιγμές της στη Μεταπολιτευτική περίοδο.

Σήμερα δεν μπορεί κανείς να πει με ασφάλεια πόσοι και ποιοι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι ή άλλοι πολίτες, βρέθηκαν στο επίκεντρο του κατασκοπευτικού ενδιαφέροντος και υπέστησαν παρακολούθηση με άρση του απορρήτου τους, ποιοι εκτέλεσαν αυτές τις πράξεις, με τι σκοπό και με ποια ανταλλάγματα.

Ο Πρωθυπουργός εκμεταλλευόμενος το ότι διάγουμε περίοδο θερινών διακοπών επιχείρησε να αποφύγει την αναγκαία διαδικασία εκτενούς και δημόσιας λογοδοσίας στο χώρο που είναι το φυσικό περιβάλλον αυτής, δηλ. στη Βουλή και επέλεξε να απευθύνει διάγγελμα μέσω βιντεοσκοπημένης εξαγγελίας με προετοιμασμένο κείμενο.

Παράλληλα, εξήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία που θα στηριχθεί σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, προφανώς για να αποφύγει και πάλι, άμεσα, στον πλέον κρίσιμο πολιτικά χρόνο, τον έλεγχο στον οποίο θα τον υπήγαγε η αντιπολίτευση.

Σας ζήτω να ανταποκριθείτε στο αυτονόητο δημοκρατικό σας καθήκον να διευκολύνετε να ασκηθούν το συντομότερο όλες οι αρμοδιότητές της νομοθέτησης και του κοινοβουλευτικού ελέγχου, και εκτάκτως να ορίσετε συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό ΕΥΠ.

Με εκτίμηση
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Αλέξης Τσίπρας»

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…