Έκτακτη γ.σ. για την πώληση των κερδοφόρων εργοστασίων της ΕΒΖ στη Σερβία

Σε σίριαλ έχει μετατραπεί η πώληση των δύο κερδοφόρων εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Σερβία, καθώς αποφασίστηκε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας με απαρτία 82,35%.

578523821dc524877c8b4933

Για τα δύο εργοστάσια στη Βοϊβοντίνα που απέφεραν κέρδη ύψους 25 εκατ. ευρώ «τρέχει» -εδώ και αρκετό διάστημα- διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός, γεγονός που προήλθε από τη συμφωνία του σχεδίου αναδιάρθρωσης της ΑΕ με τη μοναδική πιστώτρια, τράπεζα Πειραιώς. Φαβορί για την εξαγορά των εργοστασίων φαντάζει ο σέρβος μεγιστάνας, Μίοντραγκ Κόστιτς, ο οποίος έχει αγοράσει την Alpha Bank στη Σερβία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, η έκτακτη γ.σ. θα διεξαχθεί σύντομα, παρότι προς το παρόν δεν έχει προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία.

Στο μεταξύ, η φετινή διαφημιστική εκστρατεία πρόκειται να ξεκινήσει στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, στο εργοστάσιο της Βιομηχανίας, στο Πλατύ Ημαθίας.

Σημειώνεται ότι φέτος σπάρθηκαν 64.000 στρέμματα τεύτλων, χάρη στα οποία υπολογίζεται να παραχθούν περίπου 45.000 τόνους ζάχαρης.

Υπενθυμίζεται πως το koutipandoras.gr δημοσίευσε πρόσφατα συνέντευξη με τον πρώην πρόεδρο της ΕΒΖ, Χρήστο Ρώσσιο, ο οποίος έκανε λόγο για σχέδιο απαξίωσης της ΕΒΖ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Διαβάστε σχετικά – Ρώσσιος: Το σχέδιο απαξίωσης της ΕΒΖ βρίσκεται σε εξέλιξη

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…