Newsroom

Newsroom

Έκτακτα μέτρα για την κακοκαιρία Avgi: Κλειστά σχολεία και τηλεργασία

Σε ποιους δήμους της Αττικής δεν θα λειτουργήσουν τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία - Δεμένα τα πλοία σε πολλά λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων

χιόνια

Σειρά έκτακτων μέτρων έχουν τεθεί σε ισχύ σήμερα λόγω της κακοκαιρίας Avgi, που φέρνει χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Έτσι, σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε οκτώ δήμους της Αττικής, και ειδικότερα, στους Δήμους Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης, καθώς και της Παλλήνης, όπου αργά το βράδυ της Δευτέρας αποφασίστηκε να μείνουν κλειστά σε όλο τον δήμο, κι όχι μόνο στην περιοχή της Ανθούσας όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές των σχολείων των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, είτε με αποφάσεις της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είτε με αποφάσεις των οικείων δήμων, θα κάνουν μάθημα με τηλεκπαίδευση, όπως διευκρίνισε το υπουργείο Παιδείας.

Εξάλλου, με απόφαση του διευθυντή Τροχαίας Αττικής, από τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Νομού Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας η αστυνομία προχώρησε λόγω χιονόπτωσης στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του 414 νοσοκομείου έως τη θέση Αγ. Πέτρος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Δεμένα τα πλοία σε πολλά λιμάνια

Δεμένα παραμένουν τα πλοία σε πολλά λιμάνια της χώρας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου, όπου οι άνεμοι, σύμφωνα με την ΕΜΥ, φτάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ και πιθανώς τα 10.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθούν τα πρωινά δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Βόλος-Σποράδες, Καβάλα-Πρίνου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Τα δρομολόγια στη γραμμή Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…