Έκτακτα μέτρα ανακοινώνει ο Χαρδαλιάς

Έκτακτες ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά 

5168342

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναμένεται να ανακοινώνει νέα έκτακτα μέτρα λόγω της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων στην Ελλάδα.

«Έχουμε επιθετική έξαρση του ιού με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του πρώτου γύρου» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποίησε στην Καστοριά, με τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους τρεις δημάρχους της περιοχής.

Σε ερώτηση για το εάν η Καστοριά θα εισέλθει στην υγειονομική κατάσταση 4, όπως έγινε αντίστοιχα με την Κοζάνη, τόνισε «ότι δεν θέλει ο ίδιος να προκαταλάβει την απόφαση που θα πάρει η επιτροπή η οποία εξετάζει το ζήτημα του υγειονομικού χάρτη», ωστόσο επισήμανε ότι «ανεξάρτητα εάν θα περάσει στην κατάσταση 4, τα επόμενα 24 ώρα είναι σημαντικά καθώς η έξαρση του ιού πρέπει να σταματήσει» .

Ανέφερε ότι «η Καστοριά έχει σήμερα 113 κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 37 έτη», αλλά αυτό που προβληματίζει τον ίδιο και τους επιδημιολόγους που παρακολουθούν την περιοχή είναι ότι «τα ενεργά κρούσματα συσχετίζονται με “κλάστερς” που λειτουργούν ως εστίες υπερμετάδοσης». Ο κ. Χαρδαλιάς χαρακτήρισε την κατάσταση ως κρίσιμη, που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Χαρακτηριστική της καταστάσης, η εκτίμηση του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου ο οποίος έγραψε: Είναι πιθανό να ανακοινωθεί μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σήμερα. Χρειάζεται επομένως μεγάλη προσοχή. Πολιτεία, κοινωνικοί φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς των εργαζομένων και των εργοδοτών και οι πολίτες πρέπει συντονισμένα να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Χρειάζεται πιο αυστηρή εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, και επέκταση τους όπου αυτό είναι αναγκαίο ανάλογα με την επίπτωση της πανδημίας σε διάφορες περιοχές της χώρας. Επίσης μηδενική ανοχή στη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…