Newsroom

Newsroom

Έκρηξη στον ΣΚΑΪ: Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ καμένο ΙΧ που βρέθηκε στα Πετράλωνα

Το όχημα που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια έρευνας της ΕΛ.ΑΣ για κλεμμένα αυτοκίνητα, θεωρείται ύποπτο από τις αρχές για τη χρησιμοποίηση ως όχημα διαφυγής από τους βομβιστές.  

σκαι

Ύποπτο αυτοκίνητο που βρέθηκε καμένο στα Πετράλωνα, και συγκεκριμένα στην οδό Ανθίου, εντόπισαν αστυνομικοί που ερευνούν την έκρηξη στο ΣΚΑΪ.

Το αυτοκίνητο, μάρκας OPEL και χρώματος ασημί, βρέθηκε περίπου 15 λεπτά μετά το τηλεφώνημα για βόμβα στο Νέο Φάληρο- γύρω στις 2 τα ξημερώματα – και σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία κάποιοι του έβαλαν φωτιά, η οποία σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Το όχημα που ερευνάται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας που ανήκε σε άλλο όχημα.

Υπενθυμίζεται ότι, άγνωστος είχε προειδοποιήσει για την έκρηξη στη 01.50 με τηλεφώνημα στον ιστότοπο Ζούγκλα και στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στον ΣΚΑΪ σε σαράντα πέντε λεπτά της ώρας, τονίζοντας ότι «δεν είναι φάρσα». 

Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την αστυνομία, σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το κτίριο του ΣΚΑΪ, ενώ ειδοποιήθηκαν όσοι εργαζόμενοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις εγκαταστάσεις του σταθμού και μπόρεσαν να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Οι δράστες της επίθεσης εκτιμάται ότι πέρασαν από το σημείο, άφησαν τον σάκο και απομακρύνθηκαν.

Δέκα κιλά εκρηκτικά περιείχε ο μηχανισμός

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που εντοπίστηκε μέσα σε σακίδιο, έξω από τον ραδιοσταθμό, περιείχε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, η οποία προξένησε σημαντικές ζημιές στα τζάμια, μέχρι τον 6ο όροφο του κτιρίου, αλλά και ζημιές στους τοίχους στο εσωτερικό.

Σύμφωνα με τους  αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, οι ζημιές θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες, αλλά μεγάλο μέρος του ωστικού κύματος εκτονώθηκε προς το κενό, καθώς δεν υπήρχε σταθερό αντικείμενο από την άλλη πλευρά για να το στείλει όλο προς μια κατεύθυνση. Μέχρι αυτή την ώρα έχει συγκεντρωθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχουν ακόμα στοιχεία που να οδηγούν στην αναγνώριση των δραστών, καθώς στα όσα έχουν καταγράψει οι κάμερες, δεν αναγνωρίζονται πρόσωπα.

Ποιούς «βλέπει» η αντιτρομοκρατική πίσω από το χτύπημα

Όπως επισημαίνουν αρμόδιοι αξιωματικοί, ανάλογα χτυπήματα με παρόμοιας ισχύος εκρηκτικούς μηχανισμούς έχουν γίνει από την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», ωστόσο δεν υπάρχει ούτε ανάληψη ευθύνης, ούτε κάποιο στοιχείο που να την ενοχοποιεί για το συγκεκριμένο χτύπημα. Οι έρευνες θα διαρκέσουν αρκετές ώρες, ενώ παραμένει κλειστή η υπόγεια διάβαση της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Γεγονός που τραυματίζει τη δημοκρατία χαρακτήρισε το περιστατικό η Όλγα Γεροβασίλη

Στο σημείο μετέβη το πρωί η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο. Η Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για ένα γεγονός που «τραυματίζει τη δημοκρατία».

«Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και θωρακίζεται ακόμα περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται», πρόσθεσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα μέτρα από τη πρώτη στιγμή από την ΕΛΑΣ. Οι έρευνες θα εξακολουθήσουν να γίνονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ευτυχώς είναι μόνον υλικές ζημιές και δεν υπάρχουν θύματα», είπε η κ. Γεροβασίλη. «Η δημοκρατία πρέπει να θωρακίζεται και πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνάνε φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού», ανέφερε.

Αλέξης Τσίπρας: «Επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία»

«Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία. Δεν πρόκειται, όμως, να πετύχουν το στόχο τους. Ούτε να τρομοκρατήσουν, ούτε να αποπροσανατολίσουν» αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την έκρηξη στον σταθμό τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι ανακοινώσεις του ΣΚΑΪ και των εργαζομένων

Την κυβέρνηση αλλά και «προπαγανδιστικούς μηχανισμούς» κατέδειξε ως ηθικούς αυτουργούς της βομβιστικής επίθεσης η διοίκησ του ΣΚΑΪ, όπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «η τρομοκρατική επίθεση που δεχθήκαμε σήμερα τα ξημερώματα δεν θα μας πτοήσει», ενώ καλεί τους προαναφερθέντες μηχανισμούς να «αντιληφθούν τη βαρύτητα και την πλήρη διάσταση των εμπρηστικών δηλώσεών τους».

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του ΣΚΑΪ τονίζουν ότι «δεν φιμωνόμαστε και δεν πτοούμαστε από καμία απειλή, όποια μορφή κι αν έχει», υπενθυμίζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΚΑΪ στοχοποιείται και ζητούν «από την ελληνική Πολιτεία να εξιχνιάσει άμεσα το τρομοκρατικό χτύπημα και να φέρει τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης».

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…