Έκρηξη Μικρούτσικου κατά Πορτοσάλτε: «Σκωληκοειδής απόφυση» της δημοσιογραφίας – Έλεγα στον Αλαφούζο «Τι’ ναι τούτο;» (video)

«Όχι άλλος Πορτοσάλτε στη ζωή μου! - Πορτοσάλτε κερατά, δε θα ξαναβάλω πάνω απ' το κεφάλι μου!»

My project 1 27 1

Επεισοδιακή ήταν η επανεμφάνιση του Ανδρέα Μικρούτσικου στη μεσημεριανή εκπομπή στο Alpha όπου συμμετέχει, λίγες ημέρες μετά τη σοβαρή περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του.

Σε συζήτηση που έγινε στο πάνελ σχετικά με τη στάση πολλών δημοσιογράφων, αλλά και το ζήτημα που άνοιξε για το αν όλοι οι δημοσιογράφοι «τσουβαλιάζονται» στην ίδια κατηγορία, ο Ανδρέας Μικρούτσικος παρενέβη μιλώντας προσωπικά για τον Άρη Πορτοσάλτε.

Σε μια έκρηξη οργής που ξεπέρασε σε ένταση τα συνηθισμένα της ελληνικής τηλεόρασης, ο Ανδρέας Μικρούτσικος μίλησε με πολύ σκληρά λόγια για τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ, τον οποίο όπως αναφέρει είχε γνωρίσει στα πρώτα του βήματα στο ραδιόφωνο του ομίλου.

Ο κ. Μικρούτσικος ξεκίνησε αποθεώνοντας την ερευνητική δημοσιογραφία και μιλώντας για το πώς το σκάνδαλο Watergate αποκαλύφθηκε από μια ομάδα επίμονων δημοσιογράφων. Ωστόσο, διαχώρισε την ερευνητική δημοσιογραφία από τα πρόσωπα που χαρακτήρισε «λαμόγια».

Τι είπε ο Ανδρέας Μικρούτσικος:

«Οι πολεμικοί ανταποκριτές, οι μάχες που δίνουν οι δημοσιογράφοι, είναι απίστευτες μάχες ώστε να αποτελούν από τα πιο φωτισμένα λαμπερά κομμάτια της κοινωνίας. Απ’ την άλλη μεριά υπάρχουν τόσες σκωλικωειδείς αποφύσεις, τόσοι διαπλεκόμενοι, τόσοι κερατάδες, τόσοι αμοιβόμενοι στην πλάτη του λαού που είσαι αναγκασμένος να διαχωρίζεις τη θέση σου. Πρέπει να διαχωριστεί η ήρα απ’ το στάρι. Ο αγωνιστής δημοσιογράφος, ο ερευνητής δημοσιογράφος απ’ το λαμόγιο.

Τα λαμόγια κυριαρχούν και δεν μπορούμε να το γενικεύουμε!», είπε αρχικά ο παλαίμαχος παρουσιαστής.

Όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει αν μιλάει για κάποιον συγκεκριμένο, ο κ. Μικρούτσικος ήταν σαφής: «Εγώ λέω και τα ονόματα και τα επίθετα, μόνο διεύθυνση δε δίνω για να μη γίνει καμία ακρότητα.

Ο ανεπίτρεπτος, ανυπόστατος, ανιστόρητος, του ΣΚΑΙ, ο Πορτοσάλτε. Τον είχαμε από παλιά και θυμάμαι που έλεγα στον Γιάννη (Αλαφούζο) τι τον θες αυτόν; Κάναμε μαζί τον ΣΚΑΙ και τον έφερε. Και μου έκανε από τότε εντύπωση το “τζιτζιφιογκέ”. Το comme il faut. Είχε έναν καθωσπρεπισμό και έλεγα τι’ ναι τουτο ρε Γιάννη; Και άρχισε αυτό το πράγμα να γίνεται ένας μοχλός λες και τσεκάρουμε κάθε μέρα τις αντοχές μας ως λαός.

ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ! Κατάκτησα τη ζωή μου να ζω, να με γλυτώνει η ιατρική, να ζω και δεύτερη και τρίτη φορά αλλά Πορτοσάλτε κερατά δε θα ξαναβάλω πάνω απ’ το κεφάλι μου!

Δεν είναι αυτός που είπε «επιτέλους θα φτιάξουμε και δρόμους»; Και κάθομαι εδώ τώρα και δεν πάω να τον φτύσω;

Στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΙ εκκολάφθηκε αυτό το αυγό!

Δείτε το απόσπασμα μετά το 2.40:

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…