Έκρηξη ειρωνείας βρετανικών εφημερίδων για το… «στριπτίζ» του Μητσοτάκη

«Μήπως κάναμε μερικά έξτρα πουσάπς σήμερα το πρωί κ. Μητσοτάκη;»

5224765

Έκρηξη ειρωνίας έχει κατακλύσει τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης που μόλις ανακάλυψαν την αποκαλυπτική εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Με δύο καυστικά άρθρα, η Evening Standard, αλλά και οι Times, «δικάζουν» τον έλληνα πρωθυπουργό για την γραφικότατη εμφάνισή του.

Evening Standard: «Μήπως κάναμε μερικά έξτρα πουσάπς σήμερα το πρωί κ. Μητσοτάκη;»

«Πραγματικά δεν είχαμε συνειδητοποιήσει πόσο χρειαζόμασταν τον Μητσοτάκη και το σφιχτό, μαυρισμένο του σώμα. Σε έναν πανδημικό κόσμο όπου το ποστ του εμβολίου στο Instagram έχει μετατραπεί στο απόλυτο σύμβολο στάτους, ο Μητσοτάκης έγινε ο πήχης που πρέπει κανείς να ξεπεράσει».

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι κανείς γυμνόστηθος. Ένα μπλουζάκι ή ακόμα και ένα χαλαρό πουκάμισο θα έδινε τον απαραίτητο χώρο για τη νοσοκόμα (“την τυχερούλα”, φωνάζουμε), ώστε να του σηκώσει το μανίκι και να κάνει τη σωτήρια ένεση. Όμως όχι. Το πουκάμισο είναι στενό, εφαρμοστό – και τι ωραία εφαρμογή έχει σε αυτό το σώμα. Μήπως κάναμε μερικά έξτρα πουσάπς σήμερα το πρωί κ. Μητσοτάκη;», γράφει η Evening Standard και συνεχίζει:

«Και μετά έρχεται η πόζα. Αδιαφορος και καυτός, φωνάζει: «Πέρασα μήνες κάνοντας personal training με τον Joe Wicks για αυτήν ακριβώς τη στιγμή και επιτέλους απέδωσε». Ξέρει τι κάνει. Αυτή ήταν η δεύτερη δόση του εμβολίου, για την πρώτη είχε φορέσει κάτι πιο κατάλληλο, ένα πόλο μπλουζάκι με εύκολη πρόσβαση. Αυτή τη φορά όμως ήξερε τι χρειαζόταν: μια πολύ καυτή φωτογραφία του πολύ καυτού του κορμιού...».

«Και τι είναι αυτό που παρατηρούμε; Ένα κολιέ κρέμεται δελεαστικά ανάμεσα σε αυτούς τους φουσκωμένους θωρακικούς μύες. Δεν είμαστε πολύ υπέρ των δερμάτινων κοσμημάτων σε άνδρες άνω των 20 που δεν βρίσκονται σε gap-year, όμως στον Μητσοτάκη λειτουργεί». (σ.σ.: gap year: χρονιά που ένας νέος δεν εργάζεται ούτε σπουδάζει και συνήθως αφιερώνει σε ψυχαγωγία και ταξίδια. Συνήθως γίνεται όταν τελειώνει το πανεπιστήμιο και πριν πιάσει την πρώτη του δουλειά).

«Τρουντό (σ.σ.: Καναδός πρωθυπουργός), σε παρακολουθούμε», καταλήγει το καυστικό άρθρο της Evening Standard.

The Times: Στριπτίζ ρεαλιστικής πολιτικής

Ακόμα πιο ειρωνικό κατά του Μητσοτάκη ήταν το άρθρο των Times που ξεκινάει την επίθεση λέγοντας: «Αν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό σας για το πόσο δύσκολο είναι να είσαι ένας μεσήλικας ηγέτης κράτους, έρχεται μια ακόμη πρόκληση: η τεράστια πίεση που προκαλεί η φωτογράφιση του εμβολιασμού κατά του Covid-19.

Συγκρίνοντας τον εμβολιασμό του Μητσοτάκη με εκείνον της Καμάλα Χάρις για να αναδείξει τα έμφυλα χαρακτηριστικά αυτής της εικόνας, αναφέρει: «Η Χάρις δεν ένιωσε την ανάγκη να έρθει με ένα εφαρμοστό πουκάμισο που θα ΕΠΡΕΠΕ να ανοίξει μέχρι τον αφαλό. Δεν υπάρχει κανένας όρος που να λέει ότι ο ασθενής θα πρέπει να είναι ημίγυμνος. Ο νοσηλευτής δεν βάζει τη βελόνα και δίνει την εντολή «τώρα μοιάσε με τον Τομ Σέλεκ στην παραλία το 1983». Όμως αυτό ακριβώς έκανε ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το εμβόλιό του», αναφέρει η εφημερίδα.

«Αυτό δεν ήταν ένεση, ήταν ένα σούβλισμα (κοροϊδία) κάθε άλλου άνδρα πολιτικού ηγέτη που δεν πέρασε τους προηγούμενους έξι μήνες ετοιμάζοντας το πάνω μέρος του σώματός του για ένεση. Νομίζατε ότι ο Μητσοτάκης ήταν ένας κανονικός 52χρονος γραφειοκράτης; Όχι πια, μετά από αυτό το στριπτίζ ρεαλιστικής πολιτικής: τα γάντια, το πουκάμισο, όλα έφυγαν, αποκαλύπτοντας τις γυμνές τριχωτές του ρώγες (“beary-hairy nipples”) και ένα δερμάτινο κρεμαστό κόσμημα από το gap year του, όλα για χάρη της επιστήμης όπως καταλαβαίνετε», αναφέρει το άρθρο.