Έκρηξη Δένδια -Το σκηνικό που οδήγησε στην διαγραφή Μπογδάνου (video)

Σκληρή επίθεση στο στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Δένδιας από το βήμα της Βουλής μετά το νέο αντικομμουνιστικό παραλήρημα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.  

5252298

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Νίκος Δένδιας κατά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, τον οποίο κατηγόρησε για συμπαράταξη με τον καταδικασμένο νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη.

Ο υπουργός Εξωτερικών βγήκε εκτός εαυτού, όταν ο βουλευτής ο Θοδωρής Δρίτσας αποκάλυψε πως ο βουλευτής της ΝΔ κατέθεσε στεφάνι μαζί με την Χρυσή Αυγή. 

Ο υπουργός Εξωτερικών χτυπώντας το χέρι στο έδρανο χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη και τόνισε σε σκληρό ύφος ότι «όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια».

 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Κ. Μπογδάνος στην ομιλία του, κατά την διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, χύνοντας αντικομουνιστικό δηλητήριο δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς. Τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους Κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ήταν οι κομμουνιστές».

Η εν λόγω φράση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη ο οποίος επιτέθηκε κατά του Κωσταντίνου Μπογδάνου κατηγορώντας τον για υιοθέτηση χρυσαυγίτηκης ρητορικής.

«Εκτός από το Τι Μπογδάνος – Τι Ρουφιάνος υπάρχουν και χειρότερα: Το τι Μπογδάνος – Τι Χρυσή Αυγή» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Θ. Παφίλης, με τον (πρώην πλέον) βουλευτή της ΝΔ να απαντά ότι ο αντικομμουνισμός είναι μορφή του φιλελευθερισμού.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας που αναφέρθηκε σε συμμετοχή του Κ. Μπογδάνου σε εκδήλωση μίσους στο Βίτσι όπου κατέθεσε στεφάνι η Χρυσή Αυγή και εκπρόσωπος του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος σε μία προσπάθεια να υπεραμυνθεί της συμμετοχής του στην πρόσφατη εκδήλωση μίσους στο Βίτσι, είπε πως παρέστησαν επίσης ο βουλευτής της ΝΔ, Ζήσης Τζηκαλάγιας καθώς επίσης και η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

 

 

Κυβερνητικές πηγές: Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ

Μετά την ένταση στη βουλή και την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στις δηλώσεις του βουλευτή της συμπολίτευσης Κωνσταντίνου Μπογδάνου, η ΝΔ έδειξε την έξοδο στον βουλευτή. «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.  

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμεριφορες δεν θα γίνουν ανεκτές ρτο μέλλον. Για τον Πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…