Newsroom

Newsroom

Εκρήξεις συγκλόνισαν το Κίεβο – Πυραυλική επίθεση στα περίχωρα της πόλης

Το Κίεβο συνεχίζει να σφυροκοπείται από τους Ρώσους με την ουκρανική πλευρά να αμύνεται με κάθε μέσο που διαθέτει.

AP22155504914394 0

Η Ρωσία έπληξε το Κίεβο με πυραύλους Κρουζ που εκτοξεύτηκαν από την Κασπία Θάλασσα την Κυριακή, πλήττοντας μια εγκατάσταση των σιδηροδρόμων στην ουκρανική πρωτεύουσα, στην πρώτη αντίστοιχη επίθεση εδώ και εβδομάδες, δήλωσε ο αρχηγός του στρατού και των σιδηροδρόμων της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο Reuters τουλάχιστον ένα άτομο διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αν και δεν αναφέρθηκαν αμέσως θάνατοι, δήλωσε ο δήμαρχος Vitaly Klitschko.

Η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε έναν ακόμη πύραυλο γύρω στις 6 π.μ. τοπική ώρα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του στρατού.

Ένας ρωσικός πύραυλος που πιθανότατα κατευθυνόταν προς το Κίεβο εκτοξεύτηκε σε «αρκετά χαμηλό ύψος», λίγο πάνω από έναν μεγάλο πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στη νότια περιοχή του Μικολάιβ, ανέφερε στο Telegram η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Energoatom.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι οι πύραυλοι της κατέστρεψαν άρματα μάχης T-72 και τεθωρακισμένα οχήματα που προμήθευαν στην Ουκρανία χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και στεγάζονταν σε μια εγκατάσταση επισκευής σιδηροδρόμων στο Κίεβο.

Ο Oleksandr Kamyshin, επικεφαλής του ουκρανικού σιδηροδρόμου, επιβεβαίωσε ότι τέσσερις πύραυλοι έπληξαν τις εγκαταστάσεις επισκευής στο Darnytsia στο ανατολικό Κίεβο, αλλά αρνήθηκε ότι υπήρχε στρατιωτικό υλικό στο σημείο.

«Ο στόχος τους (της Ρωσίας) είναι η οικονομία και ο άμαχος πληθυσμός» τόνισε.

Το ανεπτυγμένο σιδηροδρομικό σύστημα λειτούργησε ως ζωτικής σημασίας σανίδα σωτηρίας καθώς η εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου συνέτριψε την ουκρανική οικονομία και έκοψε τις εξαγωγικές διαδρομές μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…