Εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου στον Βύρωνα

Δεν εξερράγη η βόμβα

police2

Εκρηκτικό μηχανισμό τοποθέτησαν άγνωστοι έξω από το σπίτι του δικαστικού Ισίδωρου Ντογιάκου στον Βύρωνα, χωρίς αυτός να εκραγεί.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα σε ιστοσελίδες περίπου στις 4 τα ξημερώματα από άγνωστο, ο οποίος είχε ενημερώσει για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οδό Αδραμυτίου στον Βύρωνα, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 20 λεπτά, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν επρόκειτο για φάρσα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας, η οποία απέκλεισε την περιοχή και κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους. Κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) μετά από έρευνες εντόπισε εκρηκτικό μηχανισμό σε μπαγκαζιέρα δικύκλου που ήταν σταθμευμένο έξω από την πολυκατοικία όπου, σύμφωνα την αστυνομία, διαμένει ο δικαστικός Ισίδωρος Ντογιάκος.

Πιθανολογείται ότι η βόμβα δεν εξερράγη από κάποιο λάθος στη συνδεσμολογία, αλλά και αυτό θα διευκρινιστεί από την εργαστηριακή έρευνα. Ήδη ο μηχανισμός έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Όσον αφορά την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την ενέργεια, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης, ούτε ο άγνωστος που τηλεφώνησε ανέφερε κάτι. Ωστόσο, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η μεθοδολογία και η συνδεσμολογία έχει ομοιότητες με αυτή που έχει χρησιμοποιήσει σε άλλες βόμβες στο παρελθόν η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».