«Εκρηκτική» αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία

Τα κρούσματα στους μαθητές αυξήθηκαν κατά 39% στην πρώτη εβδομάδα με ανοιχτά σχολεία, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου.

NewsRoom 19/01/2022 | 23:54

Οι φόβοι των ειδικών για μεγάλη διασπορά του κορονοϊού μετά το άνοιγμα των σχολείων μοιάζουν να επιβεβαιώνονται, καθώς τα κρούσματα που αφορούν σε παιδιά αυξήθηκαν σημαντικά, σύμφωνα με τα δεδομένα του ΕΟΔΥ που παρουσιάζονται κάθε Τετάρτη.

Ειδικότερα, την εβδομάδα αναφοράς (9/1-16-1), το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 36.300, αποτελώντας το 25% (39% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων.

Οι ειδικοί είχαν εξαρχής κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά τις γιορτές, στον απόηχο της μετάλλαξης Ομικρον που εξαπλώνεται ραγδαία στη χώρα, ενώ τα κρούσματα είναι σε υψηλά επίπεδα και το ΕΣΥ πιέζεται ασφυκτικά.

Κατά τη διάρκεια των εορτών, οι μολύνσεις στα παιδιά ήταν μειωμένες, με βάση τα δεδομένα του ΕΟΔΥ. Ωστόσο, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, είχε καταγραφεί μικρή αύξηση των περιστατικών Covid σε νεαρές ηλικίες. Συγκεκριμένα, τα περιστατικά αφορούσαν στο 18% του συνόλου των κρουσμάτων, με τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τις πρώτες ημέρες της επιστροφής των μαθητών στα θρανία.
 

Τώρα όμως, το ποσοστό των παιδιών που νοσούν με τον ιό «εκτοξεύθηκε» στο 25%, τη στιγμή που διανύουμε την δεύτερη εβδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολικών μονάδων.

 

 

Δείτε το διάγραμμα του ΕΟΔΥ με το ποσοστό των κρουσμάτων ατόμων ηλικίας 4-18 ετών στο σύνολο των κρουσμάτων COVID-19 ανά επιδημιολογική εβδομάδα αναφοράς: