Newsroom

Newsroom

Εκρηκτική άνοδος στα χρηματιστήρια μετά την είδηση για το εμβόλιο της Pfizer

Γίνεται λόγος για νέο ιστορικό ρεκόρ στις αγορές και σε διεθνή χρηματιστήρια μετά την αισιόδοξη είδηση για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού από τη Pfizer/Biontech. 

AP 20063774444522

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα futures στην Νέα Υόρκη για τον δείκτη Dow Jones παρουσιάζουν άνοδο που αγγίζει αυτή την ώρα τις 1.500 μονάδες ή ποσοστό 5.3%. Αν μάλιστα επαληθευτούν οι εκτιμήσεις με το άνοιγμα της αγοράς, τότε θα πρόκειται για νέο ιστορικό ρεκόρ στη Wall Street.

Ανάλογη εικόνα και στην Ευρώπη, αλλά και στην Αθήνα. Να σημειωθεί ότι η είδηση με τις αισιόδοξες ανακοινώσεις της Pfizer για την αποτελεσματικότητα κατά 90% του εμβολίου που αναπτύσσει η εταιρεία σε συνεργασία με την γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech, ήρθε να επισκιάζει το πάρτι που ούτως ή άλλως έκαναν οι αγορές εξαιτίας της εκλογής του Μπάιντεν ως 46ου προέδρου των ΗΠΑ.

Τα χρηματιστήρια σε ΗΠΑ και Ευρώπη καταγράφουν εκρηκτική άνοδο, ενώ μετοχές εταιρειών που έχουν υποστεί ισχυρό πλήγμα από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας σημειώνουν ράλι ανακούφισης.

Η σημερινή ημέρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει μια κομβική εξέλιξη για τις οικονομίες και τις κεφαλαιαγορές σηματοδοτώντας μια σταδιακή επιστροφή στην “κανονικότητα” που διακόπηκε βίαια τον περασμένο Ιανουάριο με την εμφάνιση της Covid-19 στην Κίνα.

Ενδεικτικό είναι πως στη Wall Street, τα futures του Dow Jones κάνουν άλμα 1480 μονάδων ή 5,24%, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 3,72%. Στην Ευρώπη οι μεγάλες αγορές κερδίζουν πάνω από 4%.

Στο +5,28% και τις 13.126 μονάδες βρισκόταν πριν από λίγο ο DAX, ενώ ανάλογη ήταν η εικόνα για τον CAC 40 στο Παρίσι, όπως και στα άλλα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο καταγράφεται ακόμη μεγαλύτερη άνοδος που ξεπερνά το 8,3% σε επίπεδο Γενικού Δείκτη με την αγορά να προσεγγίζει τις 640 μονάδες.

Πηγή: newsit.gr

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…