Newsroom

Newsroom

Έκρηξη στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου – Βίντεο αμέσως μετά την επίθεση

Έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 17:30 στη συμβολή των οδών Μάρνη και Γ' Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας σε αυτοκίνητο μάρκας Mercedes το οποίο ανήκει στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. H έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο φάκελο τον οποίο άνοιξε ο πρώην πρωθυπουργός ενώ το αυτοκίνητο κινείτο. Ο φάκελος φαίνεται πως είχε ως αποστολέα την Ακαδημία Αθηνών της οποίας ο κ. Παπαδήμος είναι πρόεδρος.

592710a81dc5240b0e8b4690

Ο Λουκάς Παπαδήμος όσο και ο οδηγός του είναι τραυματισμένοι, ενώ στο αυτοκίνητο επέβαινε και τρίτο άτομο το οποίο επίσης έχει τραυματιστεί ελαφρά. Αμέσως μετά την έκρηξη ο Λουκάς Παπαδήμος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό χωρίς η ζωή του να διατρέχει σοβαρό κίνδυνο, ενώ στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο οδηγός του. 

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει τραυματιστεί στην κοιλιακή χώρα, στα κάτω άκρα και στα άνω άκρα

ενώ έχει υποστεί και εισπνευστικό έγκαυμα. Ο κ. Παπαδήμος μεταφέρθηκε αρχικά 

στα εξωτερικά ιατρεία και στη συνέχεια στο χειρουργείο ώστε να καθαριστούν τα θραύσματα. Ο πρώην πρωθυπουργός θα παραμείνει στον Ευαγγελισμό για νοσηλεία για προληπτικούς λόγους.

To ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου

«Στις 18:10 διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο πρώην Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ ”Ο Ευαγγελισμός”. Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο.

Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής υποβάλλεται. Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία. Οι συνοδοί του, έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους» αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν του Ευαγγελισμού.

Τι δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας

Το σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη αποκλείστηκε αμέσως από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ επιτόπου έσπευσαν τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής τα οποία πάντως δεν χρειάστηκε να επέμβουν καθώς δεν προκλήθηκε φωτιά. Ενδεικτικό πάντως της σφοδρότητας της έκρηξης είναι ότι γεγονός ότι ράγισαν τα αλεξίσφαιρα τζάμια.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως ενώ πήγαινε με τη μηχανή του και κατευθυνόταν προς την Γ’ Σεπτεμβρίου άκουσε μία πολύ δυνατή έκρηξη και ξαφνικά είδε κόσμο να τρέχει. «Φοβήθηκα να πλησιάσω πολύ κοντά, αλλά είδα από απόσταση ένα σκούρο αυτοκίνητο με εμφανή τα σημάδια έκρηξης. Αργότερα πλησίασα περισσότερο και είδα τραυματισμένους ανθρώπους, πλημμυρισμένους στα αίματα» πρόσθεσε.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία

Ο φάκελος τον οποίο άνοιξε ο πρώην πρωθυπουργός φαίνεται πως περιείχε μικρή συνδεσμολογία

η οποία παραπέμπει σ’ εκείνη που έχουν χρησιμοποιήσει παλαιότερα οι «Πυρήνες της Φωτιάς»,

καθώς πυρίτιδα (περίπου 30 γραμμάρια) από βεγγαλικά. Υπενθυμίζεται ότι η τρομοκρατική οργάνωση είχε αποστείλει πριν από μήνες σειρά παγιδευμένων φακέλων σε στόχους ανά την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Τότε, οι «Πυρήνες της Φωτιάς» είχαν στείλει μια πρώτη προκήρυξη με την οποία είχαν προαναγγείλει ότι θα ακολουθούσε νέο, μεγαλύτερο χτύπημα.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν από πού παρέλαβε ο κ. Παπαδήμος την αλληλογραφία, μέσα στην οποία ήταν ο παγιδευμένος φάκελος, που εξερράγη στα χέρια του, προκειμένου να ακολουθήσουν την πορεία του μέχρι τον προορισμό του, για να διευκρινίσουν πώς έφτασε στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού. Τις λεπτομέρειες πάντως θα δώσει ο ίδιος ο Λουκάς Παπαδήμος όταν μπορέσει να δώσει κατάθεση.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο κ. Παπαδήμος είχε φύγει από το γραφείο του στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην οδό Ομήρου και κατευθυνόταν για το σπίτι του, στα Βόρεια Προάστια. Παράλληλα, γίνεται έρευνα από τους πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, για το είδος του μηχανισμού και της εκρηκτικής ύλης.

Στο μεταξύ με το νοσοκομείο Ευαγγελισμός προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδήμου και των τραυματιών επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Στον Ευαγγελισμό έσπευσαν επίσης αμέσως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ενώ εκεί βρέθηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Βασίλης Λεβέντης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Δείτε βίντεο αμέσως μετά την έκρηξη


Δείτε φωτογραφίες από το σημείο της έκρηξης


Το αυτοκίνητο μάρκας Mercedes στο οποίο επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος.


Φωτογραφία της συναδέλφου Ειρήνης Βασιλακοπούλου από το σημείο της έκρηξης.


Φωτογραφία του Μάκη Συνοδινού στη συμβολή των οδών Μάρνη και Γ’ Σεπτεμβρίου όπου σημειώθηκε η έκρηξη. Αποκλεισμένοι οι δρόμοι από την Αστυνομία.

Καταδικάζει την επίθεση ο πολιτικός κόσμος

Έντονες ήταν και οι αντιδράσεις σύσσωμου του πολιτικού κόσμου για την επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου. Την επίθεση ενάντια στον Λουκά Παπαδήμο καταδικάζει απερίφραστα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. «Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση ενάντια στον Λουκά Παπαδήμο. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον ίδιο και τους ανθρώπους που τον συνόδευαν», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι προφανές και αυτονόητο ότι η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού, κυρίου Παπαδήμου. Ενημερώθηκα από τους θεράποντες ιατρούς, αλλά και από τη διοίκηση του νοσοκομείου για την πορεία της υγείας τους. Τόσο ο κύριος Παπαδήμος, όσο και οι συνοδοί του, βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, έχουν επικοινωνία με το περιβάλλον και υποβάλλονται σε όλους τους αναγκαίους ιατρικούς ελέγχους, έτσι ώστε να καθοριστεί η από εδώ και στο εξής μεταχείριση που θα πρέπει να έχουν. Ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά ταχεία ανάρρωση στον πρώην Πρωθυπουργό και στους δύο συνοδούς του. Ο κύριος Πρωθυπουργός είναι ενήμερος και από τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και θα συνεχίσει να είναι ενήμερος για όλες τις διαδικασίες. Επίσης, να σας πω, ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι αυτονόητο ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να έχουμε ταχύτατη και σε βάθος διαλεύκανση της υπόθεσης» ανέφερε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε επίσης την οργή του για το περιστατικό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου. Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Καλώ, ταυτόχρονα, την Κυβέρνηση και τις Αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες. Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας».

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…