Έκρηξη σε τερματικό σταθμό φυσικού αερίου στην Αυστρία -Ένας νεκρός (video)

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 9 τοπική ώρα, στην εγκατάσταση φυσικού αερίου του Μπάουμγκάρτεν, στην ανατολική Αυστρία.

5a2fa2791dc5248c028b45df

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Κάτω Αυστρίας Markus Haindl, 

από την έκρηξη έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλοι 18. Την είδηση επιβεβαιώνει και ο Ερυθρός Σταυρός της Κάτω Αυστρίας.

Η εκπρόσωπος του αυστριακού ενεργειακού ομίλου OMV, Elena Menasse, δήλωσε πως η πυρκαγιά που ξέσπασε από την έκρηξη έχει τεθεί υπό έλεγχο. 

Σύμφωνα με τα αίτια της έκρηξης ο επικεφαλής της αστυνομίας την απέδωσε σε «τεχνικό πρόβλημα» και απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας. 


Αμέσως μετά την έκρηξη, έσπευσαν στο σημείο μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα. Ο σταθμός Heute ανέφερε πως στην περιοχή έσπευσαν και ελικόπτερα διάσωσης.

Ο τερματικός σταθμός του Μπαουμγκάρτεν είναι το βασικό κέντρο διανομής του φυσικού αερίου που προέρχεται από τη Ρωσία και τη Νορβηγία.

Ετήσιας δυναμικότητας 40 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, η εγκατάσταση αυτή εγκαινιάστηκε το 1959 και είναι ένας από τους κυριότερους «κόμβους» φυσικού αερίου στην κεντρική Ευρώπη. Ελέγχεται κατά 51% από τον αυστριακό ενεργειακό όμιλο OMV και τροφοδοτεί κυρίως τη βόρεια Ιταλία και τη νότια Γερμανία.Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…