Έκρηξη βόμβας στην Ιπποκράτους 112 - Στόχος εθνικιστικό βιβλιοπωλείο ή η εισαγγελέας Τσατάνη;

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Ιπποκράτους 112 στα Εξάρχεια. Στο σημείο που έγινε η έκρηξη βρίσκεται η είσοδος της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της Θέμης Σοφός.

NewsRoom 12/10/2016 | 23:14

Πρώτη ενημέρωση 23:16μμ 

Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι η εισαγγελέας είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων για την ασφάλειά της, αλλά η Πολιτεία είχε μειώσει τη φρούρηση. Πρόσθεσε ότι εκκρεμεί και ένσταση της εισαγγελέως, για το θέμα στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές τόσο στο εθνικιστικό βιβλιοπωλείο Ελεύθερη Σκέψη που βρίσκεται εκεί, όσο και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Τζάμια έσπασαν στις παρακείμενες πολυκατοικίες.

Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί ανάμεσα σε δυο παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Το προειδοποιητικό τηλεφώνημα

Στις 10:20 άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και στην ιστοσελίδα Zougla.gr και ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε μισή ώρα στην Ιπποκράτους 112.

«Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Η περιοχή αποκλείσθηκε από την αστυνομία και πράγματι η έκρηξη σημειώθηκε στο χρόνο που αναφέρθηκε στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα, στις 10:50.