Newsroom

Newsroom

Εκπρόσωπος της FIFA στην ΕΠΟ: Είστε έκθετοι σε όλη την Ευρώπη λόγω των σκανδάλων

Εντύπωση προκάλεσε η παραδοχή του κύπριου εκπροσώπου της FIFA, Κώστα Κουτσοκούμνη, για τα πεπραγμένα της ΕΠΟ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του έκτακτου ΔΣ της ΕΠΟ. Οι Γκρτζίκης και Κουτσοκούμνης βρίσκονται ήδη στο γραφείο του Κοντονή, με σκοπό την αποφυγή του Grexit, με το deadline να είναι την Παρασκευή.

570ce2021dc5242e788b46fa

Λίγο πριν τις 14:00 και μετά από περίπου μιάμιση ώρα ολοκληρώθηκε το έκτακτο ΔΣ της ΕΠΟ, που στο πρώτο του ημίωρο έγινε παρουσία του Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολύ κακή φήμη στην Ευρώπη. Είστε εκτεθειμένοι παντού και με το Koriopolis και με την εγκληματική οργάνωση. Δεν έχετε κάνει τίποτα ούτε στα θέματα βίας. Πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις και να συμβαδίσετε με τη FIFA σε ολα τα επίπεδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσοκούμνης, με τον Γιώργο Γκιρτζίκη να απαντά με αοριστολογίες. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ έκανε λόγο για σχηματισμό επιτροπών που θα εξετάσουν τα σκάνδαλα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση ου εκπροσώπου της ΑΕΚ, Δέδε.

Ο Γκιρτζίκης εκτός του ότι δεν έκανε καμία αναφορά στις απαιτούμενες καθαιρέσεις στελεχών που εμπλέκονται στα προαναφερθέντα σκάνδαλα, πρότεινε -γενικολογώντας- να συσταθεί μία Επιτροπή Δεοντολογίας. Σκοπός αυτής να εναρμονιστεί το καταστατικό της ΕΠΟ με αυτό των υπόλοιπων Ομοσπονδιών και ο κιτρινόμαυρος εκπρόσωπος του ανέφερε πως ο Κουτσοκούμνης μίλησε συγκεκριμένα και αυτός λέει για επιτροπές…

Είναι εμφανές λοιπόν πως η συμμαχία ΕΠΟ και FIFA δεν διάγει τις καλύτερες μέρες της, με τον εκπρόσωπο της παγκόσμιας ομοσπονδίας να τονίζει πως είναι ανάγκη να γίνουν υποχωρήσεις από την πλευρά της ΕΠΟ για να βρεθεί η χρυσή τομή με τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Έτσι κι αλλιώς, η διαρροή ότι η ΕΠΟ δεν ζήτησε ποτέ άδεια από το δικηγορικό σύλλογο για να εκδικαστεί η προσφυγή στο ΣτΕ, σε συνδυασμό με τις γενικόλογες τοποθετήσεις Γκιρτζίκη για την εναρμόνιση με τη… λογική του κώδικα δεοντολογίας της Ομοσπονδίας αποδεικνύουν πως πλέον σφίγγει ο κλοιός για τα ποινικά διωκόμενα στελέχη της ΕΠΟ.

Και ζήτημα αρχιδιαιτητή

Απ’ ό,τι φαίνεται η αποχώρηση των ποινικά διωκόμενων στελεχών της ΕΠΟ από τις θέσεις τους δεν είναι η μόνη προϋπόθεση που θέτει ο Σταύρος Κοντονής, καθώς θέλει και αλλαγή αρχιδιαιτητή. Ποια ονόματα «παίζουν».

Ο Σταύρος Κοντονής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επιθυμεί να προωθηθούν αλλαγές ΚΑΙ στη διαιτησία, με αλλαγή αρχιδιαιτητή. Έχουν ήδη ακουστεί τα ονόματα των Μπίκα και Κάκου ως υποψηφίων για τη θέση.

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…