Εκπρόσωπος της Χαμάς για την επίθεση στο Ισραήλ: «Την ετοιμάζαμε από το 2022 – Δημιουργήσαμε μια ψευδαίσθηση ουδετερότητας»

Εκπρόσωπος της Χαμάς εξήγησε πως η στρατιωτική οργάνωση κατάφερε να «ξεγελάσει» τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ και να καταφέρει καίριο πλήγμα με την επίθεση του προηγούμενου Σαββάτου.

«Αρχίσαμε να προετοιμάζουμε την επίθεση το 2022», ανέφερε εκπρόσωπος της Χαμάς. Ο Αμπού Ομπέιντα, εκπρόσωπος της στρατιωτικής οργάνωσης της Χαμάς, υποστήριξε πως οι προετοιμασίες για την αιφνιδιαστική επίθεση που έγινε το Σάββατο, είχαν αρχίσει τουλάχιστον έναν χρόνο πριν, ενώ για την οργάνωση και εκτέλεση της στρατολογήθηκαν υπό άκρα μυστικότητα 4.500 άτομα.

«Δημιουργήσαμε μια ψευδαίσθηση ουδετερότητας»

Από όσα είπε γίνεται κατανοητό ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η οργάνωση εσκεμμένα είχε ρίξει τους τόνους με σκοπό να μη φανερώσει τους σκοπούς της, ενώ όπως σημείωσε:

«Αποφύγαμε να έρθουμε σε σύγκρουση με άλλες φράξιες εντός της Γάζας και με το Ισραήλ και δημιουργήσαμε μια ψευδαίσθηση ουδετερότητας για να μην μάθει ο εχθρός για την επιχείρηση που οργανώναμε. Αυτή η στρατηγική αποδείχθηκε απίστευτα επιτυχής και το Ισραήλ, στην τωρινή του στρατιωτική εκστρατεία, αναγκάζεται να καταφύγει σε σκοτωμούς και αιματοχυσία για να καλύψει τις αποτυχίες του αντί να κάνει μια εκτίμηση της κατάστασης».

Αποκαλύπτοντας μερικά επιχειρησιακά στοιχεία, ανέφερε ότι πέρα από τις χιλιάδες ρουκέτες και την απενεργοποίηση των μέσων παρακολούθησης του φράχτη, χρησιμοποιήθηκε και μια εκστρατεία κυβερνοπολέμου. Όπως ανέφερε: «Εξασφαλίσαμε την προστασία των μαχητών μας και αποκρύψαμε με επιτυχία όλο το σχέδιο, συμπεριλαμβανομένων της κινητοποίησης των διαφόρων πόρων, αλλά και της απόκτησης των απαραίτητων μέσων».

Τέλος στο μήνυμα του υποστήριξε ότι: «Εάν το Ισραήλ προβεί σε μια χερσαία εισβολή, θα λάβουμε νέα μέτρα που θα οδηγήσουν σε σημαντικές απώλειες τον εχθρό. Επιπλέον, θέλω να πω στους φυλακισμένους, έχουμε αρκετά διαπραγματευτικά χαρτιά για να ασκήσουμε πίεση για την απελευθέρωση σας».

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…