Εκπρόσωπος Ερντογάν για το άσυλο στο δεύτερο Τούρκο: "Η μη έκδοσή τους είναι σκάνδαλο"

Ανεβάζει κι άλλο τους τόνους η Τουρκία, μετά την απόφαση της Επιτροπής Ασύλου να αφήσει ελεύθερο και δεύτερο από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, που πέρασαν στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2016, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα.

5af2eb1e1dc524b86d8b45ed

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν «η μη έκδοσή τους είναι σκάνδαλο»,προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν μπορεί να μείνει άπραγη.

Ο Ιμπραήμ Καλίν, τόνισε ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα πληγούν από αυτή την εξέλιξη.

«Είναι ένα δυσάρεστο γεγονός ότι έγινε δεκτό το αίτημα για των δύο από τους οκτώ τρομοκράτες. Ζητήσαμε πολλές φορές την έκδοσή τους και βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι τρομοκράτες. Εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι μπροστά σε αυτό το γεγονός. Αυτοί οι άνθρωποι έκλεψαν ένα ελικόπτερο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και διέφυγαν. Είναι σκάνδαλο όχι μόνο η μη έκδοσή τους αλλά και το να αφήνονται ελεύθεροι. Εμείς για το καλό των σχέσεων των δύο χωρών κάναμε κάθε είδους έκκληση. Αν είχε συμβεί το αντίθετο, αν εμείς είχαμε προστατεύσει κάποιους άλλους εδώ, αν θα είχαμε δεχθεί το άσυλο, ποια θα ήταν η αντίδραση της Ελλάδας;», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Ερντογάν.

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.