Εκπληκτικές έγχρωμες φωτογραφίες της Φρίντα Κάλο από τον διάσημο φωτογράφο και εραστή της (εικόνα)

Τον Μάιο του 1931 ο Nicolas Muray ταξίδεψε στο Μεξικό όπου συναντήθηκε με τη Φρίντα Κάλο, μία γυναίκα που δεν ξέχασε ποτέ και έγινε φίλη και ερωμένη του.

5b51fd8c1dc524ce4e8b4578

Η σχέση τους ξεκίνησε το 1931 και με διακυμάνσεις συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της ζωής τους. Οι δυο τους παρέμειναν καλοί φίλοι μέχρι τον θάνατο. Ο ουγγρικής καταγωγής Nickolas Muray ήταν ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης και πρωτοπόρος στην έγχρωμη φωτογραφία.

Οι φωτογραφίες της Φρίντα Κάλο που χρονολογούνται από το 1937 έως το 1946 εξερευνούν τη μοναδική προοπτική που έδινε ο Muray στις εικόνες, αλλά και ένα απόλυτα γοητευτικό πρόσωπο της γυναίκας που έμεινε στην ιστορία για την τέχνη της, τον τρόπο που στάθηκε απέναντι στα προβλήματα υγείας της, την αγάπη και το πάθος που έβγαζε με τα λόγια και τη ζωγραφική της. Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν ακόμα και την κληρονομιά του Μεξικού που έγραψε και άφησε το αποτύπωμα του πάνω στη Φρίντα.

«Σαν κορδέλα τυλιγμένη γύρω από μια βόμβα», έτσι χαρακτήριζε ο περίφημος γάλλος σουρεαλιστής Αντρέ Μπρετόν την τέχνη της Κάλο.








Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…