Newsroom

Newsroom

Εκπαίδευση Α’ Βοηθειών στην Interamerican Θεσσαλονίκης από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Εκπαίδευση στην παροχή Α’ Βοηθειών και επίδειξη στον απεγκλωβισμό τραυματία σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος πραγματοποίησε κλιμάκιο εκπαιδευτών του Τμήματος Α’…

Εκπαίδευση στην παροχή Α’ Βοηθειών και επίδειξη στον απεγκλωβισμό τραυματία σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος πραγματοποίησε κλιμάκιο εκπαιδευτών του Τμήματος Α’ Βοηθειών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης σε προσωπικό της Interamerican στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του ειδικότερου ενδιαφέροντος της ασφαλιστικής εταιρείας για σχετική εκπαίδευση και ενημέρωση των εργαζομένων της.

Το πρόγραμμα, το οποίο παρακολούθησαν είκοσι στελέχη της Interamerican, περιλάμβανε εκπαίδευση στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής (Basic Life Support, BLS) και την Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση, ενώ, επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν επιδείξεις και προσομοιώσεις πραγματικών περιστατικών με χρήση προπλασμάτων και εκπαιδευτικών απινιδωτών. Το προσωπικό της Interamerican είχε, επίσης, την ευκαιρία να εκπαιδευτεί στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, στην απόφραξη αεραγωγού από ξένο σώμα και στη θέση ασφαλείας και ανάνηψης τραυματία.

Όλοι όσοι παρακολούθησαν επιτυχώς την εκπαίδευση απέκτησαν τη Διεθνή Πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council, ERC), η οποία είναι η ανώτερη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον ευρωπαϊκό χώρο και έχει παγκόσμια ισχύ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι όλοι οι εκπαιδευτές του Τμήματος Α’ Βοηθειών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης είναι κάτοχοι πιστοποιήσεων από την ERC (European Resuscitation Council) και διαθέτουν πολυετή πείρα στον χώρο της εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών και, παράλληλα, συμμετέχουν εθελοντικά σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, με γνώμονα την πρόληψη, είναι σε θέση να εκπαιδεύει πολίτες, φορείς και οργανισμούς σε όποιο μέρος της Ελλάδας ζητηθεί.

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…