ΓΜ

Γιάννης Μυλόπουλος

ΕΚΠΑ και Πατούλης είχαν την ευκαιρία και την έχασαν…

Αλλού η λογοκλοπή είναι αιτία για να αφαιρεθεί το διδακτορικό από το ίδιο το πανεπιστήμιο που το απένειμε, μετά από έλεγχο από πλευράς των πρυτανικών αρχών. Και επιπλέον, είναι αιτία για τα δημόσια πρόσωπα να παραιτούνται από τις θέσεις που κατέχουν, παρά το γεγονός ότι δεν τις κατέλαβαν με απαιτούμενο προσόν το διδακτορικό. Και μόνο γιατί υπέπεσαν στο βαρύ παράπτωμα της λογοκλοπής.

4434542 2

Αυτά στους… κουτόφραγκους, στη Γερμανία του 2021, όπου υπουργός παραιτήθηκε επειδή αποδείχθηκε, μετά από έρευνα του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου, ότι το διδακτορικό της ήταν προϊόν λογοκλοπής.

Εδώ, στην Ελλάδα της υποκριτικής «αριστείας», ούτε τα πανεπιστήμια ερευνούν τις καταγγελίες για λογοκλοπή, όπως αποδεικνύεται τόσες μέρες μετά, (μακάρι να διαψευστώ, αλλά δεν το βλέπω μετά τη Βεβαίωση που εξέδωσε η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ), ούτε τα δημόσια πρόσωπα ευαισθητοποιούνται να αποδείξουν την αθωότητά τους, ούτε όμως και οι εισαγγελικές αρχές κινούνται αυτεπαγγέλτως, ως θα όφειλαν.

Σε άλλες εποχές πάντως, οι εισαγγελικές αρχές ήταν πιο… ευαίσθητες και ασκούσαν δίωξη με το παραμικρό δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, αρκεί ο πρύτανης που είχε στοχοποιηθεί να μην ήταν αρεστός στο γκουβέρνο.

Ας είναι όμως. Τους ευγνωμονώ, γιατί στην… ευαισθησία αυτήν οφείλω το ότι έφυγα από την πρυτανεία του ΑΠΘ με το κεφάλι ψηλά, μετά την πολιτική δίωξη που είχα τότε υποστεί.
Αφού οι διαδοχικές εισαγγελικές έρευνες που διατάσσονταν μετά τις σε βάρος μου κατηγορίες μερίδας του τύπου, έκλειναν η μια μετά την άλλη, μια και δεν βρίσκονταν τίποτε έκνομη ή μεμπτό.

Άμα όμως ζεις στην Ελλάδα του 2022 και είσαι με το… γκουβέρνο, ένα γκουβέρνο αδίστακτο, που μετατρέπει τα σκάνδαλα διαφθοράς σε σκευωρίες, διώκοντας τους εισαγγελείς διαφθοράς που τα ερεύνησαν και τους δημοσιογράφους που τα ανέδειξαν, τότε δεν έχεις τίποτε να φοβηθείς.

Με τέτοια περιφρόνηση στους θεσμούς και τους νόμους όμως, ούτε οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ, ούτε και ο συγκεκριμένος περιφερειάρχης και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, ο Γιώργος Πατούλης, θα φύγουν με το κεφάλι ψηλά από τις θέσεις που κατέχουν.

Είχαν την ευκαιρία και την έχασαν…

Πηγή: Tvxs

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…