Εκθέτει τα "γαλάζια" ΜΜΕ η απόφαση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες για Κυριάκο Μητσοτάκη και Μαρέβα

Σε δήλωση για να «φωτίσει» τις σκιές από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες στη Βουλή που έγινε την Τέταρτη με κύριο θέμα τα πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μανώλη Κεφαλογιάννη, προχώρησε η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

59426e2b1dc524552e8b4588

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρος της Επιτροπής, αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που υπήρξαν από διαρροές την Τετάρτη, τα οποία προδίκαζαν την έκβαση της υπόθεσης, γράφοντας πως η υπόθεση Μητσοτάκη – Μαρέβα, θα τεθεί στο αρχείο.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου ήταν ξεκάθαρη για τα όσα έτρεξαν να γράψουν τα γνωστά άγνωστα «γαλάζια» ΜΜΕ, αθωώνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα πόθεν έσχες που δεν περιελάμβαναν την περιουσία της συζύγου του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, πριν ακόμα καλά καλά η Επιτροπή Πόθεν Έσχες συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία και φυσικά να αποφανθεί.

Υπενθυμίζουμε πως το απόγευμα της Τετάρτης, από διάφορες διαρροές που υπήρξαν, αρκετά sites βιάστηκαν να γράψουν πως η υπόθεση των Πόθεν Έσχες του αρχηγού της ΝΔ θα τεθεί στο αρχείο, κάτι το οποίο φυσικά αποτελεί σθεναρά και ρητορική της γαλάζιας παράταξης.

Όπως επισημαίνει η Πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, επειδή  η απόφαση της Επιτροπής στη χθεσινή συνεδρίαση είναι αυτή: «Οι ερευνώμενοι να προσκομίσουν συμπληρωματικά στοιχεία, ώστε τα μέλη της Επιτροπής να διαμορφώσουν εδραία πεποίθηση για την ουσία της υπόθεσης, πριν οδηγηθούν στην τελική κρίση».

Η κα Χριστοδουλοπύλου γράφει χαρακτηριστικά στη δήλωσή της: «Επειδή κατεγράφησαν δημοσιεύματα σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με βάση τα οποία ανακριβώς αναφέρονται, ως αποτέλεσμα της κρίσης της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες», υποκειμενικές απόψεις, είμαι υποχρεωμένη να δημοσιοποιήσω ότι η απόφαση της Επιτροπής, που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία και για τις δύο υποθέσεις, είναι η κάτωθι: «οι ερευνώμενοι να προσκομίσουν συμπληρωματικά στοιχεία, ώστε τα μέλη της Επιτροπής να διαμορφώσουν εδραία πεποίθηση για την ουσία της υπόθεσης, πριν οδηγηθούν στην τελική κρίση».

Διαβάστε σχετικά: Καλούν το Μητσοτάκη σε έγγραφες εξηγήσεις για το πόθεν έσχες

Ολόκληρη η δήλωση της Προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες:

«Συνήλθε χθες, 14/6/2017, σε συνεδρίαση, η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες», έχοντας στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ άλλων, υπόθεση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και υπόθεση του Προέδρου της ΝΔ, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στους κανόνες δεοντολογίας της Επιτροπής, τους οποίους τηρώ ευλαβικά, όπως και η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής, περιλαμβάνεται και ο κανόνας της «μυστικότητας» της διαδικασίας, αφού οι υποθέσεις που ερευνώνται υπάγονται στον σκληρό πυρήνα που προσωπικού απορρήτου.

Δεν επιδίδομαι σε διαρροές, ούτε κοινοποιώντας την ημερήσια διάταξη πριν από την κάθε συνεδρίαση, ούτε, πολύ περισσότερο, κοινοποιώντας το αποτέλεσμα ή ερμηνεία του αποτελέσματος, όταν οι υποθέσεις που εξετάζονται δεν οδηγούνται σε τελική κρίση, όπως έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση με τις δύο παραπάνω αναφερθείσες υποθέσεις.

Επειδή κατεγράφησαν δημοσιεύματα σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με βάση τα οποία ανακριβώς αναφέρονται, ως αποτέλεσμα της κρίσης της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες», υποκειμενικές απόψεις, είμαι υποχρεωμένη να δημοσιοποιήσω ότι η απόφαση της Επιτροπής, που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία και για τις δύο υποθέσεις, είναι η κάτωθι: «οι ερευνώμενοι να προσκομίσουν συμπληρωματικά στοιχεία, ώστε τα μέλη της Επιτροπής να διαμορφώσουν εδραία πεποίθηση για την ουσία της υπόθεσης, πριν οδηγηθούν στην τελική κρίση».

Αυτά, και μόνον αυτά, για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών.»