Newsroom

Newsroom

Εκνευρισμός Αθήνας για την αλβανική πρόκληση στο Euro 2016 – Για εξηγήσεις στο ΥΠΕΞ οι πρέσβεις Αλβανίας και Γαλλίας

Εξηγήσεις έχουν κληθεί να δώσουν το μεσημέρι της Δευτέρας στο υπουργείο Εξωτερικών οι πρέσβεις της Αλβανίας και της Γαλλίας, έπειτα από το διπλωματικό επεισόδιο που δημιουργήθηκε με το προκλητικό πανό που ανέβασαν Αλβανοί φίλαθλοι το Σάββατο στον αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας στο Euro 2016.

570a85981dc52428028b4660 3

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας την Κυριακή σε τηλεοπτικό σταθμό δήλωσε πως: «Δεν υπάρχει γενοκτονία, ασφαλώς και δεν υπάρχει τσαμικό ζήτημα. Αυτοί οι τσάμηδες που μιλούν για Τσαμουριά είναι απομονωμένοι στην Αλβανία. Κατά την επίσκεψή μου εκεί, τέσσερις φορές ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας επανέλαβε ότι η χώρα του είναι πιστή στη συμφωνία και αναγνωρίζει τα σύνορα»

Ο υπουργός εκτίμησε ότι ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν να τορπιλίσουν τις προσπάθειες επαναπροσέγγισης της χώρας μας με την Αλβανία και ότι προσπαθούν να «ανεβάσουν» το ανύπαρκτο θέμα των Τσάμηδων.

«Ορισμένοι προσπαθούν να αποτρέψουν τη δημιουργία καλού κλίματος» τονίζοντας πως «Είναι απορίας άξιο πως, με αυτά τα μέτρα ασφαλείας, κατάφεραν να περάσουν το πανό στο γήπεδο».

«Η UEFA το κατέβασε αμέσως και δεν άφησε να παρουσιαστεί στην τηλεόραση. Χθες η πρέσβης μας στη Βέρνη έκανε άμεσες ενέργειες για να μην επαναληφθεί τέτοιο θέμα. Έγιναν επίσης παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Γαλλία για λόγους και ασφάλειας των παιχνιδιών, αλλά και στην αλβανική κυβέρνηση» σημείωσε ο υπουργός.

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την UEFA απέστειλε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής με την οποία εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία της ελληνικής κυβέρνησης για «το προκλητικό, συκοφαντικό και ανιστόρητο περιεχόμενο του πανό».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

6187950

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός θα «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη…

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…