ΔΝ

Δημήτρης Νανούρης

Εκλυτοι βίοι

Φίλος μού σφύριξε ότι του πάει γάντι το «Ρασπούτιν» του Παπαγγελόπουλου, βλέποντάς τον να αγορεύει βλοσυρός και βραδύκαυστος από το βήμα της Βουλής. Παραπέμπει επίσης σε πρόσωπα του Ουγκό και του Νοστογέφσκι, απεφάνθη κατόπιν συντόμου σκέψεως. Θαρρώ πως δεν έχει άδικο. 

4778606

Επαξίως ο Μίμης ενσαρκώνει ταυτοχρόνως άπαντες τους γκραν γκινιόλ φανταστικούς ή πραγματικούς ήρωες της λογοτεχνίας. Τρέλανε κόσμο, πάντως, με την πρόσφατη ομιλία του, ιδίως κατά την κατακλείδα της. «Ο Ρασπούτιν έμεινε στην Ιστορία για κάποια φυσικά του προσόντα και για τη θεωρία ότι το αχαλίνωτο σεξ οδηγεί στην απόλυτη εξάντληση και μετά στη θέωση», είπε αυτολεξεί, αποθεώνοντας τον σατανικό ρασοφόρο και εκτοξεύοντας στα επουράνια τη νυσταλέα αδρεναλίνη της αιθούσης.

Αμαρτωλές σκέψεις παρεισέφρησαν αίφνης στο αδρανές και θολωμένο κρανίο των συναδέλφων του, οίτινες χασμουριούνται μέχρι διαρρήξεως σιαγόνων σε παρόμοιες πληκτικές συνεδριάσεις. Εκλυτες εικόνες κατέκλυσαν τους ακατοίκητους λοβούς του εγκεφάλου τους, ηδονικοί συνειρμοί ενεργοποίησαν την εν υπνώσει λίμπιντό τους. Η αφροδισιακή αύρα του Γκριγκόρι Γεφίμοβιτς μετεωρίστηκε στον χώρο καταλαμβάνοντας τα σκανδαλωδώς κενά υπουργικά έδρανα. Σύντροφοι και αντίπαλοι κατενθουσιασμένοι έδειχναν έτοιμοι να του συγχωρήσουν τα πάντα, να απορρίψουν παμψηφεί την προανακριτική –εξ ου οι αξιοσημείωτες διαρροές ψήφων από το στρατόπεδο Ν.Δ. – ΚΙΝ.ΑΛΛ.–, αν δεν τους ξενέρωναν οι κουτσομπολίστικου τύπου αδολεσχίες του.

Ρεαλιστικά εξηγώντας το, οι λεπτομερείς αναφορές του στο ακατάσχετο πάρε-δώσε με δικαστικούς λειτουργούς εξελήφθησαν ως οιονεί ομολογία. Διότι η διαρκής συνδιαλλαγή κοτζάμ υπουργού, έστω και αναπληρωτή, με εισαγγελείς και ανακριτές και τα χατίρια που εκπλήρωναν προς αλλήλους, διανοίγουν στη φάβα της διάκρισης των εξουσιών ρωγμές που μπορεί να εξελιχθούν σε αβυθομέτρητους και λασπωμένους λάκκους. Τα πονηρά λοξοκοιτάγματα του εγκαλούμενου προς τον τέως πρωθυπουργό απέφεραν την αμέριστη συμπαράστασή του.

Σατράπης ο καιρός, έχει γυρίσματα. Διότι η δυσώδης υπόθεση Novartis τυγχάνει ασφαλώς υπαρκτή και ζημίωσε με ιλιγγιώδη ποσά το Δημόσιο. Αν ειδικευόμενα γιατρουδάκια και περιώνυμοι καθηγητές γλύκαναν τα δάχτυλά τους στο μέλι, πιθανόν κυβερνητικά στελέχη να τρύγησαν ολόκληρη την Κυψέλη, το Γαλάτσι και τα περίχωρα. Κι όταν η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, στην οποία ομνύουν αιώνια εμπιστοσύνη, διέταξε να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες τους, αντί να υπομείνουν με καρτερία και σύνεση τον έλεγχο, ζήλεψαν τη δόξα του Ανδρέα Ντούζου στο «Φωνάζει ο κλέφτης» και χάλασαν τον κόσμο ξετρυπώνοντας σκευωρούς και κουκουλοφόρους.

Αρχειοθετήθηκε η δικογραφία, ελλείψει επαρκών τεκμηρίων, και η Ιστορία επέστρεψε ως φάρσα. Καθότι οι δικαστικές αρχές αναζητούν τώρα στοιχεία κατά του αποκαλύψαντος «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ημετέρου κράτους» και τον Ντούζο υποδύεται αυτοβούλως ο Τσίπρας, μιλώντας για δειλούς ρεμβασιστές και πλεκτάνη από οργανωμένο κύκλωμα. Σεβασμός στους θεσμούς α λα καρτ εκατέρωθεν. Η δημοκρατία είναι καλή όποτε τους συμφέρει, αλλιώς μαύρο φίδι που μας έφαγε τους δόλιους· κι αυτήν κι εμάς.
 

Πηγή: Εφημερίδα Των Συντακτών 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ο Άδωνης Γεωργιάδης έδιωξε από το κέντρο υγείας Βάρδας τον επίορκο γιατρό που χρηματιζόταν από φαρμακευτικές εταιρείες

5848271

Ο Άδωνης Γεωργιάδης έδιωξε από το κέντρο υγείας Βάρδας τον επίορκο γιατρό που χρηματιζόταν από φαρμακευτικές εταιρείες

Την αναστολή των καθηκόντων του επίορκου γιατρού αποφάσισε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης μετά…

Ασημακοπούλου: Απόδημος ξεσκεπάζει τα ψέματα της κυβέρνησης με ένα απίστευτο βίντεο – «Το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο»

Απόδημος

Ασημακοπούλου: Απόδημος ξεσκεπάζει τα ψέματα της κυβέρνησης με ένα απίστευτο βίντεο – «Το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο»

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται», ανέφερε ο Δημήτρης Σαββίδης στο βίντεο…

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για όλα λίγη ώρα πριν περάσει την πύλη του στρατοπέδου στη…