Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Έσπασε το φράγμα των 100.000 στις κάλπες – Διπλασιασμός μελών

Έσπασε το φράγμα των 100.000 που ψήφισαν στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ λίγο μετά τις 5 το απόγευμα (εγγεγραμμένοι σε τάμπλετ).

NewsRoom 15/05/2022 | 18:40

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει ήδη διπλασιάσει τα μέλη του και η ψηφοφορία στα εκλογικά κέντρα όλης της χώρας συνεχίζεται. Εφόσον κριθεί απαραίτητο από τη ροή ψηφοφόρων που προσέρχονται στις κάλπες, θα δοθεί παράταση. Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός είναι να κλείσουν οι κάλπες στις 8 το βράδυ.

Η εκλογική διαδικασία λαμβάνει χώρα από το πρωί με αθρόα προσέλευση πολιτών σε περίπου 1000 εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ για τις εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα. Ειδικά στην κάλπη του προέδρου η προσέλευση νέων, σε σχέση με την κάλπη για τη νέα Κεντρική Επιτροπή είναι κατά πολύ μεγαλύτερη του αναμενόμενου όπως φαίνεται και από τις σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Η πολύ μεγάλη προσέλευση στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόσο στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις, όσο και στην περιφέρεια, συνεχίζεται. Μέχρι τις 14:00 έχουν ήδη ψηφίσει σύμφωνα μόνο με τους εγγεγραμμένους στα τάμπλετ 70.000 πολίτες στα εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια, ενώ συνεχίζεται και η μαζική ροή εγγραφής νέων μελών.

Σχεδόν σε όλα τα εκλογικά κέντρα στην κάλπη για Πρόεδρο όσοι ψήφισαν είναι διπλάσιοι και τριπλάσιοι από εκείνους που ψηφίζουν για τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Και αυτό άλλωστε ήταν και είναι το ζητούμενο για τη σημερινή ψηφοφορία.

Κολωνός

Και στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση είναι περίπου ίδια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Documentonews.gr στη Τούμπα ψήφισαν 300 νέοι και 90 παλιοί, στην Καλαμαριά 300 νέοι και 70 παλιοί, στο Ε’ διαμέρισμα 170 νέοι και 110 παλιοί, στο εκλογικό κέντρο στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης στο αίθριο 250 νέοι και 110 παλιοί, στην αίθουσα Νερού στο Δημαρχείο 45 νέοι και 70 παλιοί και σε Συκιές, Νεάπολη και Πεύκα οι νέοι είναι διπλάσιοι από τους παλιούς.

Γαλάτσι

 

Ηλιούπολη

Πηγή: documentonews.gr