Εκλογές στην Τουρκία: Τον Ερντογάν θα στηρίξει στο δεύτερο γύρο ο Σινάν Ογάν

Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει στο δεύτερο γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών ο Σινάν Ογάν.

AW894732 01 scaled 1

Τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα στηρίξει στις προεδρικές εκλογές της 28ης Μαΐου ο Σινάν Ογάν, ο οποίος ήρθε τρίτος στον πρώτο γύρο. Ο Σινάν Ογάν, ο οποίος ήταν υποψήφιος πρόεδρος με τη Συμμαχία ATA, έλαβε το 5,17% των ψήφων στις εκλογές της 14ης Μαΐου. Την Κυριακή μοιράστηκε μια ανάρτηση στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είπε ότι θα ανακοινώσει τη θέση του σχετικά με το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών αυτή τη Δευτέρα (22 Μαΐου).

«Φτάσαμε στο συμπέρασμα των συζητήσεων που κάναμε. Όταν ολοκληρώσουμε τις συνομιλίες και τις συζητήσεις που θα κάνουμε αύριο, θα πάρουμε την απόφασή μας και θα τη μοιραστούμε με τα παιδιά του τουρκικού έθνους. Θέλουμε όλοι να ξέρουν ότι η απόφασή μας δεν θα δοθεί ως αντάλλαγμα για τίποτα, αλλά για το μέλλον του τουρκικού έθνους, για την ενότητα της χώρας μας, η σταθερότητα θα είναι σημαντική και ότι προσεγγίζουμε το θέμα χωρίς προσδοκίες αλλά με βάση αρχές», έγραψε την Κυριακή σε ανάρτησή του στο Twitter.

To Ανταλέτ στηρίζει τον Κιλιτσντάρογλου

Το Κόμμα Δικαιοσύνης (Ανταλέτ), έχοντας συμμετάσχει στις εκλογές της 14ης Μαΐου υπό τη Συμμαχία ATA του Ογάν, ανακοίνωσε και αυτός τη στήριξη στον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Κιλιτσντάρογλου. Ο πρόεδρος του κόμματος Βετζντέτ Οζ δήλωσε επίσης ότι η συμμαχία έφτασε στο τέλος της.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Επομένως, η απόφασή μας ήταν να στηρίξουμε τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Του έχουμε κοινοποιήσει αυτήν την υποστήριξη. Αυτό είναι το δημοκρατικό μας δικαίωμα. Επομένως, λέμε και στους ψηφοφόρους μας ότι αυτή είναι η απόφασή μας».

Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει κατά την επίσκεψη του Κιλιτσντάρογλου στα κεντρικά γραφεία του κόμματος τη Δευτέρα (22 Μαΐου), ανέφερε επίσης ο Οζ. Αργότερα μέσα στην ημέρα, ο Οζ ανακοίνωσε την αποχώρηση του κόμματός του από τη Συμμαχία των Προγόνων, λέγοντας: «Η υποστήριξη της κυβέρνησης δεν ήταν μέρος του σχεδίου μας».

Πηγή: documentonews.gr

Η ΕΡΤ έπαυσε τον δημοσιογράφο που εμπλέκεται σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

ερτ

Η ΕΡΤ έπαυσε τον δημοσιογράφο που εμπλέκεται σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

H επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστή δημοσιογράφο της.

Δημοσιογράφος της ΕΡΤ συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου του

ΕΡΤ

Δημοσιογράφος της ΕΡΤ συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου του

Η γυναίκα, επίσης δημοσιογράφος, φέρει σοβαρά τραύματα και καταθέτει στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στην…

Πολ Πογκμπά: «Τελείωσα, είμαι νεκρός χωρίς το ποδόσφαιρο» – Συγκλονίζει μετά τον 4ετή αποκλεισμό

pogba juventus

Πολ Πογκμπά: «Τελείωσα, είμαι νεκρός χωρίς το ποδόσφαιρο» – Συγκλονίζει μετά τον 4ετή αποκλεισμό

Ο Πογκμπά έσπασε τη σιωπή του και η ιστοσελίδα «Guardian Nigeria» δημοσιεύει ορισμένα αποσπάσματα συνέντευξης…