Εκλογές στην ΕΣΗΕΑ υπό την βαριά σκιά των κυβερνητικών παρεμβάσεων

Ο ασφυκτικός έλεγχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ΜΜΕ, τόσο με παρεμβάσεις στη δημοσιογραφική εργασία όσο και με οικονομικές πιέσεις μέσω της αυθαίρετης διανομής της κρατικής διαφήμισης, έχουν δημιουργήσει συνθήκες ασφυκτικής πίεσης.

NewsRoom 23/01/2022 | 17:18

Οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ την ερχόμενη εβδομάδα (Τετάρτη 27 έως Δευτέρα 31 Ιανουαρίου) γίνονται σε ιδιαίτερα επιβαρυμένες συνθήκες για τη δημοσιογραφία στη χώρα μας. Ο ασφυκτικός έλεγχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ΜΜΕ, τόσο με παρεμβάσεις στη δημοσιογραφική εργασία όσο και με οικονομικές πιέσεις μέσω της αυθαίρετης διανομής της κρατικής διαφήμισης, έχουν δημιουργήσει συνθήκες ασφυκτικής πίεσης.

Η στοχοποίηση του Κ. Βαξεβάνη και της Γ. Παπαδάκου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη Δικαιοσύνη είναι η πιο πρόσφατη πράξη μιας σειράς κυβερνητικών παρεμβάσεων, από τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για τα λεγόμενα «fake news» και τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων από την ΚΥΠ μέχρι τις παρεμβάσεις στο δημοσιογραφικό έργο, ειδικά για το μεταναστευτικό και για την πρόσβαση στις πληροφορίες σχετικά με την πανδημία, αλλά και για την απουσία πλουραλισμού από τα ΜΜΕ, που καταγράφεται και από διεθνείς οργανισμούς. Κάπως έτσι διαμορφώνεται η ζοφερή πραγματικότητα μέσα στην οποία ζει και εργάζεται ο δημοσιογραφικός κόσμος σήμερα. Οι εκλογές μένει να δείξουν αν τελικά ο κλάδος θα αλλάξει ρότα...για να βρουν οι δημοσιογράφοι την Ιθάκη τους...

 

(Με πληροφορίες από Αυγή)