Εκλογές στη Γαλλία: Κορυφώνεται η αγωνία – Τι δείχνει το πρώτο exit poll βελγικής εφημερίδας

Δείτε τι αναφέρει το πρώτο exit poll των γαλλικών εκλογών - Αναμένεται θρίλερ, καθώς η Λε Πεν έχει κλείσει την «ψαλίδα» - Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

1000

Το απόλυτο θρίλερ αποκάλυψε το πρώτο exit poll των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας: Σε εξέλιξη είναι από το πρωί της Κυριακής (10/04) ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, με την ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λεπέν να αποτελεί απειλή για τις ελπίδες επανεκλογής του Εμανουέλ Μακρόν.

Τι αναφέρει το πρώτο exit poll των γαλλικών εκλογών: Ισόπαλοι στο 24% βρίσκονται ο Εμμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με exit poll που δημοσιεύει η γαλλόφωνη βελγική εφημερίδα La Libre λίγη ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες των προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια την βελγική εφημερίδα, η οποία βέβαια υπογραμμίζει ότι πρόκειται απλώς για εκτιμήσεις σε έναν μικρό αριθμό ερωτηθέντων, ο υποψήφιος της Αριστεράς Ζαν Λικ – Μελανσόν συγκεντρώνει το 19% των ψήφων.

Μειωμένη η συμμετοχή στις εκλογές

Με τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να αποτελούν “κλειδί” στην “κλειστή” αυτή μάχη, η προσέλευση στις κάλπες μέχρι τις 18:00 ήταν στο 65%, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο κατά 4,4% σε σχέση με το 2017 (69,42%) και κατά 5,6% σε σχέση με το 2012 (70,59%).

Σύμφωνα με εκτίμηση του Ifop-Fiducial, η συμμετοχή στο κλείσιμο της διαδικασίας θα φτάσει στο 76% και η αποχή στο 24%, ποσοστό υψηλότερο από το 2017 (22,23%) αλλά αρκετά μακριά από το ρεκόρ του 2002 (28,4%).

Σχεδόν 48,7 εκατ. πολίτες έχουν δικαίωμα ψήφου, ωστόσο, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, 1 στους 4 ενδέχεται να απέχει από τη διαδικασία. Να σημειωθεί ότι ο δεύτερος γύρος είναι προγραμματισμένος για τις 24 Απριλίου.

Οι κάλπες πρόκειται να κλείσουν στις 21:00 ώρα Ελλάδας, όταν και αναμένεται να γνωστοποιηθούν τα πρώτα exit polls.

Το απόλυτο θρίλερ αποκάλυψε το πρώτο exit poll των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας:

Να θυμίσουμε ότι οι διεκδικητές του θώκου είναι συνολικά 11, με τον Μακρόν να επιδιώκει να γίνει ο πρώτος πρόεδρος της Γαλλίας που θα επανεκλεγεί μετά τον Ζακ Σιράκ το 2002.

Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, οι δημοσκοπήσεις έδειχναν μια εύκολη νίκη για τον φιλοευρωπαίο Μακρόν, ο οποίος είχε ενισχυθεί από τις διπλωματικές του ενέργειες στο θέμα του πολέμου στην Ουκρανία, την ισχυρή οικονομική ανάκαμψη αλλά και την αδυναμία της κατακερματισμένης αντιπολίτευσης.

Η καθυστερημένη είσοδός του όμως στην προεκλογική εκστρατεία, με μια μόνο μεγάλη συγκέντρωση και η εστίασή του σε ένα αντιδημοφιλές σχέδιο αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωσαν τα ποσοστά του. Ρόλο σε αυτό έπαιξε και η απότομη άνοδος του πληθωρισμού.

Στον αντίποδα, η ευρωσκεπτικίστρια Λεπέν, ενισχύθηκε από την επιμονή της σε ζητήματα κόστους ζωής και την πτώση της δημοτικότητας του επίσης ακροδεξιού, Ερίκ Ζεμούρ.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…