Newsroom

Newsroom

«Εκλογές» στα Κατεχόμενα: Οι Τουρκοκύπριοι επιλέγουν τον νέο τους ηγέτη

Τον νέο ηγέτη τους εκλέγουν σήμερα οι Τουρκοκύπριοι, ενώ παράλληλα θα ψηφίσουν σε δημοψήφισμα για τις "συνταγματικές" αλλαγές που αφορούν την αύξηση του αριθμού των "δικαστών" - μελών του "ανωτάτου εκλογικού δικαστηρίου"

Οι κάλπες στις κατεχόμενες περιοχές άνοιξαν  στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 18:00. Ανά επαρχία, στη Λευκωσία ψηφίζουν 63.842 ψηφοφόροι, στην Αμμόχωστο, 49.958, στην Κερύνεια 42.773, στη Μόρφου 15.016, στο Τρίκωμο 20.419 και στη Λεύκα 6.85 

Όπως μεταδίδεται από τα Κατεχόμενα, πρόκειται για την 10η διαδικασία ανάδειξης “προέδρου” του ψευδοκράτους, με τους περισσότερους υποψήφιους “προέδρους”, 11, από τους οποίους οι 7 κατέρχονται ως ανεξάρτητοι και οι 4 ως κομματικοί.

Οι υποψήφιοι για τις “προεδρικές εκλογές” είναι: Ερσίν Τατάρ (κομματικός υποψήφιος, ΚΕΕ), Τουφάν Ερχιουρμάν (κομματικός, ΡΤΚ), Ερχάν Αρικλί (κομματικός, ΚΑ), Φουάτ Τσινέρ (κομματικός, κόμμα Εθνικιστικής Δημοκρατίας), Αρίφ Σαλίχ Κιρντάγ (ανεξάρτητος), Αχμέτ Μποράν (ανεξάρτητος, Μουσταφά Ουλάς (ανεξάρτητος), Αλπάζ Ουζ (ανεξάρτητος), Κουντρέτ Οζερσάι (ανεξάρτητος) και Μουσταφά Ακιντζί (ανεξάρτητος).

Το “ανώτατο εκλογικό συμβούλιο” με ανακοίνωσή του κάλεσε για ακόμη μια φορά τους ψηφοφόρους να υπακούσουν στα υγειονομικά πρωτόκολλα και να προσέλθουν στις κάλπες φορώντας μάσκα και τηρώντας την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Παράλληλα θα ψηφίσουν σε δημοψήφισμα για τις “συνταγματικές” αλλαγές που αφορούν την αύξηση του αριθμού των “δικαστών” – μελών του “ανωτάτου εκλογικού δικαστηρίου”.

Υπενθυμίζεται ότι και για τις “εκλογές” και για το δημοψήφισμα απαιτείται απλή πλειοψηφία. Σε περίπτωση που μεταξύ των υποψηφίων “προέδρων” δεν υπάρχει κάποιος που θα συγκεντρώσει το 50% + 1 ψήφο, τότε θα υπάρξει β γύρος την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…