ΓΜ

Γιάννης Μυλόπουλος

Εκλογές, ψέματα και… δημοσκοπήσεις

Τρία χρόνια τώρα κυβέρνηση και πρωθυπουργός μας έχουν συνηθίσει στο ψέμα και στην υποκρισία. Και μάλιστα σε ένα ψέμα και σε μια υποκρισία από τα οποία κατά σατανική σύμπτωση, πάντα ωφελούνται οι ίδιοι.

3387001 960x600 1 960x600 1 960x600 1

Δεν αναφέρθηκε τυχαία ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Δεκέμβριο του 2021 σε μελέτη που δήθεν δεν γνώριζε να υπάρχει για τη μεγάλη θνητότητα εκτός ΜΕΘ. Το έκανε σκοπίμως και με πρόθεση να καλύψει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης να μην επενδύει στο ΕΣΥ και συγκεκριμένα να μην εξοπλίζει και να μη στελεχώνει νέες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία.

Κι όταν την επομένη έγινε γνωστό ότι η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, που αποδείκνυε ακριβώς αυτό που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίζονταν από βήματος Βουλής ότι δήθεν δεν γνώριζε, είχε κατατεθεί ήδη προ εξαμήνου στην κυβέρνηση, το ψέμα και η υποκρισία συνεχίστηκαν με φτηνά επιχειρήματα ότι δήθεν η μελέτη του κορυφαίου συμβούλου του πρωθυπουργού δεν είχε φτάσει μέχρι τον ίδιο.

Όμως και ο υπουργός επικρατείας Γεραπετρίτης, καθηγητής πανεπιστημίου ο ίδιος, στη δήθεν άγνοια σε ιατρικά ζητήματα στήριξε τις παγκοσμίως πρωτότυπες, όσο και αντιεπιστημονικές θεωρίες του ότι δήθεν όσο πιο πολλές ΜΕΘ εξόπλιζαν, τόσο πιο πολλούς θανάτους θα είχαμε. Τα ίδια και ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν υποστήριζε ότι θα ήταν πεταμένα λεφτά ο εξοπλισμός και η στελέχωση περισσότερων ΜΕΘ.

Συνέπεια, αλλά και επιβεβαίωση αυτής της υποκριτικής διαχείρισης της πανδημίας από πλευράς κυβέρνησης, η οποία στηρίχθηκε στο ψέμα ότι δήθεν δεν γνώριζαν για τις θεραπευτικές ιδιότητες των ΜΕΘ, είναι η Ελλάδα να είναι σήμερα πρώτη από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης στους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Αν αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση και πρωθυπουργός συνελήφθησαν «κλέπτοντες οπώρας», είναι σίγουρα αυτή που είχε τις πιο σοβαρές συνέπειες για τη ζωή χιλιάδων πολιτών. Οι οποίοι έχασαν τη μάχη με την πανδημία εκτός ΜΕΘ ή ακόμη και εκτός φροντίδας νοσοκομείου, επειδή ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έκαναν ότι δεν γνώριζαν αυτό που γνώριζε ολόκληρος ο πολιτισμένος κόσμος.

Ότι δηλαδή εκτός ΜΕΘ η θνητότητα είναι σημαντικά μεγαλύτερη σε σύγκριση με τη νοσηλεία σε αυτές.

Τα ίδια ακριβώς ψέματα με σκοπιμότητα διέδιδε η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου και πρόσφατα, την παραμονή που θα δημοσιοποιούνταν η ετυμηγορία για τη «σκεωρία Novartis». Σε αντίθεση με τα πραγματικά γεγονότα, που είναι ότι Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη παραπέμφθηκαν τελικά στο Ειδικό Δικαστήριο όχι για συμμετοχή σε συνωμοσία σκευωρίας, όπως ήταν το κυβερνητικό αφήγημα και όπως η κυβέρνηση είχε συμφέρον να προπαγανδίζει, αλλά για άλλους λόγους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε να επιμένει στο αφήγημα της σκευωρίας με προφανή σκοπό την παραπλάνηση των πολιτών.

Κι όταν την επομένη δημοσιοποιήθηκε η πραγματική αιτία της παραπομπής που διέψευδε την κυβέρνηση, ο κ. Οικονόμου ούτε παραιτήθηκε από τη θέση του, ούτε καν ζήτησε συγγνώμη για το… λάθος του να επιμένει στο ίδιο συκοφαντικό για την αντιπολίτευση αφήγημα.

Κι αυτά τη στιγμή που η δικαστική ρεπόρτερ του φιλοκυβερνητικού ΣΚΑΙ Ιωάννα Μάνδρου έσωζε την τιμή του σιωπούντος δημοσιογραφικού κόσμου, απολογούμενη στο τηλεοπτικό κοινό και παραδεχόμενη παραπλάνηση της ίδιας για λόγους σκοπιμότητας.

Ποιος λοιπόν σήμερα πιστεύει μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που κατ’ επανάληψη συνελήφθησαν να ψεύδονται για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας; Μια σκοπιμότητα άλλοτε εγκληματική, αφού κόστισε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές και άλλοτε συκοφαντική, αφού είχε ως σκοπό να δολοφονήσει το ήθος και τους χαρακτήρες στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ποιος συνεπώς σήμερα πιστεύει έναν πρωθυπουργό που διαψεύδει τα σενάρια που το ίδιο το περιβάλλον του και ο φιλοκυβερνητικός τύπος διακινούσαν μέχρι χτες, σχετικά με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών;

Ποιος δηλαδή σήμερα πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός, που μέχρι χτες ανακοίνωνε κάθε μέρα και έναν υποψήφιο με τους εκλογικούς καταλόγους της ΝΔ, ξαφνικά άλλαξε γνώμη γιατί σκέφτηκε την ευθύνη του απέναντι σε μια χώρα που εξ αιτίας της δικής του πολιτικής αντιμετωπίζει σοβαρά εθνικά και οικονομικά προβλήματα;

Ποιος πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν πήρε ούτε ένα μέτρο για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων και της ακρίβειας από αυτά που πήραν οι εταίροι μας στην Ευρώπη, εκτός από επιδοτήσεις που τελικά καταλήγουν στα ταμεία των κερδοσκόπων της ενέργειας, ξαφνικά σκέφτηκε το καλό των πολιτών και την ανάγκη κυβερνητικής σταθερότητας το δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας;

Και ποιος πιστεύει, αλήθεια, ότι είναι απλή σύμπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα λέει αυτά ακριβώς τη στιγμή που τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων αποκαλύπτουν τη μεγάλη ανατροπή;

Που είναι η κατάρρευση του περίφημου αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου με το οποίο η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές.

Ποιος πιστεύει δηλαδή ότι είναι σύμπτωση ότι ο κ. Μητσοτάκης ανέκρουσε πρύμνη για τις πρόωρες εκλογές τη στιγμή που οι δημοσκόποι δίνουν δυσοίωνες προβλέψεις για τη δημοφιλία της κυβέρνησής του το προσεχές μέλλον;

Και ποιος πιστεύει, αλήθεια, ότι αν ο κ. Μητσοτάκης δεν προκηρύξει πρόωρες εκλογές, η ακρίβεια θα αντιμετωπιστεί καλύτερα, όταν είναι γνωστό ότι η απουσία κυβερνητικών μέτρων οδήγησε τη χώρα να έχει την πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη και 40% υψηλότερο πληθωρισμό από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο;

Η αλήθεια είναι ότι αν η χώρα έχει μια ελπίδα να επιβιώσει το δύσκολο χειμώνα που έρχεται, αυτή είναι να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Που είναι μια από τις μόλις 3 κυβερνήσεις της ΕΕ που δεν έλαβε κανένα μέτρο ούτε για τη μείωση της υψηλής φορολόγησης των καυσίμων, ούτε για την επιβολή πλαφόν στις ανατιμήσεις.

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, άλλωστε, γνωρίζουν ότι στις δημοκρατίες οι πρόωρες εκλογές τυπικά και μόνον εξαρτώνται από τη βούληση του εκάστοτε πρωθυπουργού. Συνήθως καθοδηγούνται από την επιδείνωση της πολιτικής συγκυρίας και από την κοινωνική δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση.

Το ζήτημα λοιπόν σήμερα δεν είναι ούτε τι επιθυμεί, ούτε και τι σκέφτεται ο πρωθυπουργός για τον χρόνο προκήρυξης των εκλογών, όπως ο ίδιος διακαώς επιδιώκει να γίνει πιστευτό για λόγους τόνωσης του λαβωμένου ηγετικού προφίλ του.

Το ζήτημα σήμερα είναι το μέχρι πότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αντέξει να μην προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Κι αυτό γιατί ο χειμώνας αν θα είναι μια φορά δύσκολος για όλους εμάς λόγω ακρίβειας και πληθωρισμού, για εκείνον και την κυβέρνησή του θα είναι πολύ περισσότερες, εν μέσω κακής οικονομικής κατάστασης στη χώρα και γενικής δυσφορίας και δυσαρέσκειας και αμφισβήτησης.

Γιατί στις δημοκρατίες τις κυβερνήσεις τις διατηρεί σε ισχύ η βούληση του λαού και όχι οι επιθυμίες των πρωθυπουργών.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…