Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Έσπασε το φράγμα των 200.000 ψηφισάντων – Δόθηκε παράταση μέχρι τις 20:00 στη διαδικασία

Δόθηκε παράταση μέχρι τις 20:00 στη διαδικασία 

5450563

Πολύ μεγάλη είναι η προσέλευση των μελών και φίλων του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές για νέο πρόεδρο κινήματος με πάνω από 212.754 πολίτες να έχουν ψηφίσει μέχρι το απόγευμα της Κυριακής. Η πλευρά Παπανδρέου κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ αίτημα για παράταση της ψηφοφορίας και η πλευρά Λοβέρδου δηλώνει σύμφωνη, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε ζητήσει να στηθούν περισσότερες κάλπες ανά την επικράτεια, αναμένοντας μεγάλη προσέλευση. Θετική και η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη, υπογραμμίζοντας ότι είναι αυτονόητο σε περίπτωση που χρειαστεί.

Δόθηκε παράταση μέχρι τις 20:00 στη διαδικασία 

Παύλος Γερουλάνος: «Θέλω να πω σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες που μας ακούν σήμερα: Πηγαίνετε να ψηφίσετε. Η αλλαγή είσαι Εσύ», ανέφερε σε μήνυμα του ο Παύλος Γερουλάνος, υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

«Το ΚΙΝΑΛ έχει κερδίσει, το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει»

Ο Παύλος Γερουλάνος, υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα σήμερα το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, δήλωσε:

«Είναι μια όμορφη ημέρα σήμερα. Ο κόσμος είναι στις κάλπες, η προσέλευση είναι μεγάλη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό μαζί με την πολιτισμένη προεκλογική εκστρατεία που προηγήθηκε, δείχνει ότι το ΚΙΝΑΛ έχει κερδίσει από τις εκλογές, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει και από εδώ και πέρα είναι στο χέρι όλων μας να διαφυλάξουμε αυτό το οποίο φτιάξαμε αυτόν τον καιρό. Θέλω να πω σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες που μας ακούν σήμερα «Πηγαίνετε να ψηφίσετε. Η αλλαγή είσαι Εσύ».

Με θετικό τρόπο αντιμετωπίζουν την αυξημένη συμμετοχή τα επιτελεία όλων των υποψηφίων. Οι εκτιμήσεις των περισσότερων πλευρών θέλουν την τελική συμμετοχή να ξεπερνά τους 270.000 και να προσεγγίζει του 280.000.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης εκτίμησε ότι η συμμετοχή μπορεί να ξεπεράσει και τις 250 χιλιάδες. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λόγω της μεγάλης προσέλευσης να δοθεί παράταση μιας επιπλέον ώρας, δηλαδή μέχρι τις 8, στην εκλογική διαδικασία. Αν δοθεί παράταση τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται στις  9 και μισή με 10 το βράδυ. Αν δεν δοθεί, τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται στις 9  με 10 το βράδυ.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης συμμετοχής είναι το γεγονός ότι στις 14.20 είχαν ψηφίσει 150.000 άνθρωποι, ενώ την ίδια ώρα, στην εκλογή του 2017, είχαν ψηφίσει 109.000 .

Η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ). Μέχρι στιγμής έχουν ανοίξει και λειτουργούν 816 από τα 819 εκλογικά τμήματα στην Ελλάδα. Στην Αυστραλία η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η λειτουργία σε ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική.

Δηλώσεις υποψηφίων

Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος τόνισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε να δοθεί παράταση στην ψηφοφορία

Καθαρή εντολή για ανανέωση και πολιτική αυτονομία” ζήτησε ο υποψήφιος για την αρχηγία Νίκος Ανδρουλάκης .

Ήρθε επιτέλους η ώρα να σηκώσουμε τη δημοκρατική παράταξη μπροστά” δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

« Είναι μια καινούργια ημέρα για το ΠΑΣΟΚ, για το Κίνημα Αλλαγής. Μια ημέρα που πρέπει να θυμόμαστε τη Φώφη Γεννηματά γιατί χωρίς αυτή δεν θα βρισκόμασταν εδώ σήμερα”, ανέφερε  ο Παύλος Χρηστίδης.

“Το Κινάλ έχει κερδίσει τις εκλογές , το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει και  από δω και  πέρα είναι στο χέρι όλων μας να διαφυλάξουμε αυτό που φτιάξαμε αυτό τον καιρό” δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος.

“Εύχομαι ανάταση στη δημοκρατική παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου”, ανέφερε ο Χάρης Καστανίδης.

Πώς ψήφισε το εκλογικό τμήμα… Αυστραλίας

Στο εκλογικό τμήμα που στήθηκε στην Αυστραλία συμμετείχαν 108 πολίτες και το αποτέλεσμα όπως έγινε γνωστό βγάζει στις δύο πρώτες θέσεις του Παπανδρέου και Λοβέρδο.

Συγκεκριμένα σε σύνολο 108 ψήφων, τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

Ανδρουλάκης (12), 11.1%
Γερουλάνος (2), 1.85%
Καστανίδης (3), 2.78%
Χρηστίδης (3), 2.78%
Λοβέρδος (34), 31.48%
Παπανδρέου(54), 50%

Πηγή: documentonews.gr

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.